Ubytování

Recenze ubytování Rhodos

Melissa Travel

Sun beach Lindos

Rhodos » Juh » Lardos Hotel
Mildo Miloš Kováč / 1 470x
Na RN od 07.10.04 · 17 let
Naposledy 31.08.22/10:50 · 4 týdny Zobrazit profil
WiFiFischer03.08.22
Hotel sa tiahne ako tenký pásik medzi dvoma väčšími rezortmi, od hlavnej cesty, spájajúcej obce Lardos a Pefki, a samotnou plážou. Trochu tak klame telom, ako chudobnejší príbuzní susedných hotelov. Vzhľadom na to je hotel správne označený ako “seaside”, avšak cesta k pláži a k spoločným priestorom môže byť aj 300 metrov, v závislosti od konkrétneho miesta ubytovania. Nie je to však nič, čo by sa nedalo zvládnuť, najmä ak cesta vedie po chodníkoch medzi ubytovacími priestormi, doplnené o udržiavanú záhradu a trávniky, kde môžete okrem rôznych kvetín, kríkov, stromov vidieť akési “umelecké” ozdoby a drobnosti, ktoré priestor milo dopĺňajú. Predchádzajúce recenzie, ktoré som vyhľadal, sa rôznia ohľadne ubytovania a vybavenia, avšak to je dané tým, že hotel postupne, časom pristavoval ubytovacie kapacity, či pristavoval poschodie (aj keď zrejme na úkor iných voľných priestorov, nakoľko som nikde nevidel tenisový kurt spomínaný v starších popisoch hotela) a tieto sú teda nielen v rôznych štádiách vzniku, ale aj postupných opráv a rekonštrukcií izieb. Spoločný vonkajší design však všetky ubytovacie kapacity opticky zjednocuje na rovnakú úroveň. Záleží teda aj na tom, kde ste konkrétne ubytovaní. Ide vlastne o štyri budovy, pričom v prvej od vchodu sa nachádza aj recepcia a ubytovanie je na troch podlažiach. ďalej jedna menšia budova a dve oproti sebe stojace dlhé budovy, všetky s jedným poschodím. Izby teda môžem posudzovať iba podľa toho, kde sme mali ubytovanie a to približne v strede areálu. Mali sme objednanú family room, čo znamenali dve malé, opticky oddelené miestnosti s maximálnym využitím priestoru. Mám však podozrenie, že v niektorej zo starších častí hotela sú reálne rodinné izby, s väčším priestorom, aspoň to tak vyzeralo z fotografií. Naše rodinné izby boli podľa môjho názoru pôvodne dvojlôžkové, s oddeleným malým priestorom, slúžiacim ako obytná časť (na čo nasvedčuje prítomnosť malého okrúhleho stolíka a kresla staršieho veku ako ostatné vybavenie, ktoré sa umiestnení dvoch lôžok zmení na druhú dvojlôžkovú izbu. Zvyšného priestoru ozaj nie je nadostač, ale to Vám nemusí dajako prekážať, nakoľko svoj účel izba plní. Iba Vás to pri prvom vstupe prekvapí. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že v malej kúpeľni (v našej izbe evidentne v nedávnej dobe zrekonštruovanej a naozaj príjemnej) sa nachádza iba WC a sprcha oddelená závesom a umývadlo je v prvej miestnosti, hneď za vchodovými dverami do izby. Ešte je tu však terasa, ktorá je priestranná, a dá sa na nej oddychovať, avšak aj to závisí od toho, na ktorú stranu je otočená, nakoľko terasy sú obkolesené drevenou pergolou, avšak bez nejakého tienenia (zišlo by sa to pokryť nejakým materiálom z trstiny, alebo z iného podobného materiálu), a našej východnej strane sa v doobedňajších hodinách nedalo zdržiavať na terase, z dôvodu priameho pôsobenia slnka a aj podlaha bola doslova horúca. Terasa má nízky múrik. V našom prípade bol za terasou pruh asi 1,5 m trávnika a múr vysoký si 1 meter, za ktorým bol chodník vedúci mimo areálu na pláž. O súkromie sa však nemusíte báť, nakoľko medzi múrom a chodníkom je hustá výsadba stromov, ktoré bránia priamemu výhľadu. Niektoré izby v iných budovách však majú terasu zatienenú stromami, a teda komfort pobytu na terase tiež závisí od polohy izby. Upratovanie izby je v podstate každý deň, výmena posteľného prádla a uterákov, každé tri dni. Nemyslím si však, že ak by ste individuálne požiadali, tak by výmena mohla byť aj mimo týchto intervalov. Výhodou je klimatizácia v cene izby. Negatívom by mohla byť snáď len nutnosť a povinnosť nevyhadzovať toaletný papier do misy, ale do pripraveného koša, občasná prítomnosť malého množstva mravcov na terase a slabý tlak studenej vody. Tieto izby sa nachádzajú na prízemí, pričom si myslím, že izby na prvom poschodí sú bez ďalšej miestnosti a tento priestor zaberá balkón.
Tip 1.: Určite budete sušiť oblečenie a uteráky. Ak to chcete mať bez problémov, zoberte si so sebou pár metrov šnúry, ktorú ľahko priviažete na stĺpiky pergoly. Nezistil som, že by niekomu nejaké veci zmizli.
Tip 2.: Nesplachujte WC, ak je niekto v sprche a nechcete ho krátkodobo obariť horúcou vodou.
Medzi ubytovaním a plážou sa nachádza spoločenský priestor (prejdete cez oblúkový prechod v stene oddeľujúcej ubytovaciu časť), kde je jedáleň, beach bar, beach market, altánok s biliardom (2 € - 1 hra), pódium a rôzne miesta so stolíkmi na sedenie a oddych.
Pokiaľ ide o stravu, hotel ponúka tzv. Soft All Inclusive, pričom treba dať dôraz na slovo “Soft”. Tento zahŕňa, raňajky, obed a večeru formou bufetu a nápoje v Beach bare, ktorý otvára o 10.00, avšak iba do 22.00, kedy sú už nápoje za peniaze, aj keď je bar otvorený oveľa dlhšie.
Nemôžete od ponuky jedál očakávať lukulské hody, či bakchanálie (aj keď množstvo jedál, ktoré si naložíte nie je obmedzené), to si potom radšej priplaťte a ubytujte sa v niektorom z 5-hviezdičkových hotelov. Raňajky sú už taká hotelová klasika (vajcia, syry, salámy, džemy, musli, jogurt a podobne, avšak obed a večera je pestrejšia s veľkým množstvom rôznych šalátov, ktoré si podľa chuti môžete posoliť a poliať olivovým olejom. Mne ešte chýbal vínny ocot, ktorý som bohužiaľ v jedálni nenašiel. Možno sa Vám aj po pár dňoch bude zdať, že výber je stále rovnaký, avšak zistíte, že tomu tak nie je a keď viete, čo Vám chutí, vhodnú kombináciu si nájdete.
Tip 3.: Nezabudnite sa pri príchode na večeru pozrieť aj na jedlo pripravené na grile, ktorý je hneď po ceste od prechodu do spoločenskej časti vľavo.
Tip 4.: Skúste si najprv naložiť na tanier malé kúsky jedla, ak sa neviete rozhodnúť, čo Vám chutí a ochutnať a až podľa toho si naložiť riadnu porciu. Nikto Vám nebude brániť.
Jedlo sa konzumuje vo vonkajších priestoroch, ktoré sú už celkom zakryté strieškou a keby nebolo veľa miesta, dá sa jesť aj pri stoloch, ktoré sú vpravo po ceste do jedálne.
Nápoje k strave v jedálni sú z čapovacích zariadení, či automatov a to v rovnakom rozsahu, aký si v rámci Soft All Inclusive môžete, vo vyhradenom čase dopriať v Beach bare. Ide o slabšie pivo miestnej výroby (ochutnal som, opiť sa z toho nedá, ale osviežujúce), biele a červené víno miestnej výroby (ochutnal som oboje, ale nebolo to podľa môjho gusta), sýtené sladké nápoje (cola, orange, lemon), čistá sóda a káva z automatu, buď presso, alebo crema. K tomu samozrejme aj ľad, cukor a mlieko podľa chuti. Ostatné nápoje sú platené, vrátane frappé a v prípade nedostatku hotovosti sa dajú zaplatiť ak kartou na termináli, na ktorý si musíte počkať, než ho prinesú z Beach marketu, ktorý patrí hotelu a je od baru cca 15 metrov. V Beach bare je aj ponuka miešaných alkoholických kokteilov (môj obľúbený bol “Zombie”), ako aj nealkoholických mliečnych s ovocím.
Tip 5.: Ak nechcete teplú kávu, môžete vyskúšať free verziu z neplatených ingrediencií a to kávu, ľad a mlieko do jedného pohára. Nie to pre personál problém.
Tip 6.: Ak Vám nepostačuje ponuka v Beach bare, tak si choďte nakúpiť do Beach marketu, ktorý je veľmi dobre zásobený a s prijateľnými cenami. Okrem ponuky nápojov, či chipsov, tam nájde výber mrazených pochúťok, cigarety a veľký výber vecí, ktoré potrebujete pre pobyt na pláži. Konzumácia pri Beach bare nebude problém, nakoľko, ako som už uviedol, obchod patrí hotelu.
Tip. 7: Po vypití nápoja odneste pohár späť na pult. Nie je to síce povinnosť, ale potešíte tým personál a urýchlite obsluhu a podávanie nápojov.
V hoteli sa v určité dni konajú aj večerné podujatia ako Grécky večer, večer s gitaristom, ktorý (aj s pomocou zvukového podkladu) hrá spravidla známe latino, či balkánske hity, fire show a clown show, spravidla raz týždenne. Konanie akcie je uvedené na tabuli pred jedálňou v deň akcie. Pri clown show a gréckom večeri sa zapája aj publikum a môžete tak stráviť večernú zábavu pri beach bare aj takýmto spôsobom.
Pláž je asi to najkrajšie, čo láka do tohto hotela. Prvá časť je pokrytá stromami, ktoré vytvárajú celodenný tieň pre oddych. V časti bližšie k moru sa nachádzajú dva rady slnečníkov. Pod stromami aj slnečníkmi sú k dispozícii lehátka, ktoré sú zdarma. Je tu aj ihrisko na beach volleyball. Na pláži sú sprchy, kabínka na prezlečenie a miesto na opláchnutie nôh od piesku. Pláž je piesková s výnimkou časti prechodu pláže do mora, na ktorej je pás hrubšieho piesku a kameňov siahajúci pár metrov do mora. Na tomto rozhraní je aj menší strmší skok, pričom už po pár metroch je hĺbka, kde nedosiahnete nohami na dno.
Tip 8.: Prechod do vody po kameňoch bude náročnejší a teda ak ste väčšej hmotnosti, či citlivejší na chodidlá, rozhodne si zoberte obuv do vody.
More je čisté a v doobedňajších hodinách hladké, poobede sa už môže vyskytnúť vietor a vlny. Pláž je opticky spojená s plážou susedného hotela Costa Lindia, takže koniec jednej a začiatok druhej spoznáte podľa lehátok. Hotel má staršie, s kovovou konštrukciou a drevenými priečkami s epedami. Pláž je každý večer čistená od odpadkov hotelovým personálom a sú aj vysypávané odpadkové koše. Zabudnuté veci personál pozbiera ráno si ich určite nájdete na stole na začiatku pláže pri beach bare. Neviem ako iné roky, ale tohto sa na pláži aj nachádzalo ohradené miesto nakladených vajíčok korytnačky Caretta caretta, čo mi ináč slúžilo ako vynikajúci orientačný bod pri plávaní v mori.
Tip. 9.: Choďte si zaplávať do mora ešte pred raňajkami. Je to osviežujúce a nabudí Vás do nového dňa. Pri tej príležitosti si môžete obsadiť lehátka (aj keď je v dnešnej dobe veľmi nepopulárny zvyk), aj keď aj bez toho si aj cez deň nejaké miesto nájdete, avšak skôr na konci pláže, či niekde v jej okraji.
Na oboch stranách opticky spojenej pláže sa nachádzajú strediská pre vodné športy, kde si môžete požičať nielen paddleboardy, či vodné bicykle, ale môžete využiť aj ponuku prevezenia na rôznych gumených atrakciách ťahaných za člnom, vrátane parasailingu. Cenníky sú priamo v oboch strediskách. Samozrejme je z tohto dôvodu
Hotel má aj dva menšie bazény. Jeden pre deti pri Beach bare s hĺbkou 0,6 m a jeden pre dospelých na terase pri jedálni s hĺbkou 1,6 metra, ktoré sa však o 19.00 zatvárajú, kvôli nevyhnutnej hygiene. Nie sú však veľmi využívané a ani som bazén nevyskúšal, však načo, keď je hneď vedľa more.
Tip 10.: Skúste si požičať na hodinu, dve, tri, či celý deň motorový čln a previezť sa po okolí. Za tú cenu to myslím stojí, pričom v Grécku na čln do dĺžky 5 metrov a s motorom do 30 HP (konských síl), nie je potrebná žiadna licencia, či oprávnenie.
Na oboch spomínaných miestach sú aj prístaviská pre lode smerujúce do Lindosu, obe začínajú plavbu v susednom Kiotari. Jedna menšia so skleneným dnom, s kúpaním a odborným výkladom po ceste so 4 - 5 jazdami denne a druhá veľká, najmä kapacitne iba s odvozom s 1 - 2 jazdami denne (podľa záujmu).
Tip 11.: Ak chcete individuálne navštíviť Lindos vzdialený asi 7 km,, skúste tak urobiť miestnou autobusovou dopravou. Autobusy premávajú spravidla každú pol hodinu od rána do polnoci a lístok pre jednu osobu stojí 1,80 €. Zastávka je pred susedným hotelom Lindos Princess. Lístky sa kupujú v autobuse a pri ceste späť v pokladni na zastávke v Lindose. Cestovný poriadok je na recepcii.
Hotel poskytuje aj zdarma wifi pripojenie, ktoré má však slabšie pokrytie na izbách. Môžete mať šťastie a mať dobrý signál aspoň v niektorej časti izby. U nás to bolo paradoxne na WC. Spoločenský priestor a pláž majú spoľahlivé pokrytie, avšak neočakávajte veľkú rýchlosť. Na správy, e-maily, či sociálne siete to však postačuje. V izbách sú síce aj káblové prípojka na internet, avšak neviem či fungujú, neskúsil som.
Tip 12.: Ak chcete mať dobré pripojenie na izbách, zabezpečte si radšej dostatočný dátový balíček.
Napokon to najlepšie, čo na celom hoteli je a čo ho drží na úrovni a poskytuje Vám príjemný zážitok z dovolenky je personál. Ochotný splniť, čo najskôr Vaše požiadavky, či už sa to týka nedostatku na izbe, pri jedle, či pri obsluhe pri bare. Usmievavý, pohodový a priateľský personál, je to čo najviac potrebujete. Jedinou vecou, čo mi vadila, bol záhadný harmonogram rozpisu upratovania izieb a nemohli ste tušiť, či bude izba uprataná už po návrate z raňajok, či pláže, alebo Vám upratovačka zaklope práve vo chvíli poobedňajšej siesty, či hromadného presunu zo sprchy späť, či inej činnosti, pri ktorej nechcete byť rušený. Každý deň trochu inak, pričom každá mala zošit s číslami izieb a záhadnými šiframi. Najlepšie je asi zistiť, ktorá upratovačka má Vašu izbu na starosti a dohodnúť sa s ňou.
Tip 13.: Ak ste spokojní so službami, tak na pulte Beach baru je malá nádoba na tringelty. Tak tam nejaký, aj keď malý obnos vhoďte. Ak nevhodíte nič sa nestane.
Takže ak nie ste priveľmi náročný, ste dostatočne adaptabilný a prenesiete sa ponad drobné nedostatky, strávite peknú dovolenku. Bol som tam 15 dní a neľutujem.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 86%
Další hosté 2
  • Beno
  • Tuareg
Napsat recenzi

Marianthi

2 recenze Rhodos » Stegna Apartmány/Studia
tony2 Marcela / 16 379x
Na RN od 03.10.07 · 14 let
Naposledy Dnes 06:39 · před hodinou Zobrazit profil
WiFiTravel 200229.06.22
Byli jsme ubytování ve studiu č.1, které má v přízemí asi nejlepší polohu-velká terasa před ním je společná, ale ostatní studia jsou za rohem budovy, takže neruší. Na příjemnou pláž Stegny a krásné moře, na které je jen pár kroků, je i výhled. Hned vedle je skvělá taverna Mária. Bývala otevřena 12 hodin-od poledne do půlnoci, ruch ke studiím doléhal, ale zvykli jsme si. Navíc jsme tam nakonec chodili denně večeřet, takže nás rušila jen pár hodin. Za našeho pobytu od 20.6. byla nutná klimatizace-poplatek 6EUR denně.
Pokoj středně velký, postele oddělené, koupelna bez závěsu ve sprše, síť jen na okně v koupelně, šoupací dveře na terasu bez sítí. Nutné odpuzovače proti komárům např. do el. zásuvky. Skříň s dostatkem ramínek i zásuvek. Na kuchyňské lince vařič, varná konvice, toustovač. Nádobí pro dva, moc jsme nevařili, takže postačilo. Voda dobrá, pitná. Stolek se židlemi i uvnitř, posezení na terase, možné i se slunečníkem. Jediné negativum-slabý úklid a komunikace s majitelkou vůbec-paní šéfová přišla až 5.den poklidit a vynést koše, naštěstí kontejnery nedaleko-vynášeli jsme sami. Kdybychom ji náhodou nepotkali 2.den v nedalekém Archangelos, kdo ví, kdy bychom se dočkali klimatizace!? Občas se nás lidé na nějakou recepci zde ptali. Příjemná Stegna, krásná příroda a zvláště moře, skvělá taverna hned vedle, okolí a Rhodos vůbec nám však nedostatky vykompenzovaly.
Stegna od 20.06.22 do 27.06.22
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 80%
Další hosté 7
  • Anaid
  • Pesaja
  • herminka
  • nadaku
  • re.bok
  • svetelko
  • viera
Napsat recenzi

Mitsis Rodos Maris

3 recenze Rhodos » Kiotari Hotel
anka Jolanta / žena / 2 147x
Na RN od 07.10.04 · 17 let
Naposledy 27.07.22/15:50 · 2 měsíce Zobrazit profil
Billa Reisen28.01.22
Pobyt 7-8/2021 v době covidu
Rozlehlý starší hotelový komplex se skládá z hlavní budovy a bungalovů, nachází se ve středisku Kiotari, přímo u písčito-oblázkové pláže (přístup přes málo frekventovanou silnici), lehátka a slunečníky zdarma, výměna osušek dle potřeby, bar na pláži, pizza z pece na pláži. V blízkosti jsou obchůdky, autopůjčovna. Cca 12 km od historického městečka Lindos, dobré autobusové spojení, zastávka u hotelu. Hlavní město Rhodos je vzdáleno cca 60 km.

Ubytování: Měli jsme 2x bungalow s výhledem na moře, pokoje vedle sebe, oba pokoje byly podobně vybaveny, jen jeden pokoj byl trochu menší zato měl větší balkon, druhý pokoj byl větší s menším balkonem. Pro 2 osoby byly pokoje prostorné (starší vybavení), manželská postel, 2x sofa, dostatek úložného prostoru, TV sat, trezor zdarma, indiv. AC, Wifi zdarma, koupelna (WC, vana, fén), set na přípravu kávy a čaje, minibar doplňován co 2 dny (1,5 l voda, 2x Fanta, 2x 7up, 2x pivo, 2x Pepsi, 2x víno), balkón. Na uvítanou víno a ovoce. Z důvodu covidu odstraněny z pokoje ozdobné polštáře, informační brožury…Perfektní denní úklid.

Stravování - snídaně, obědy, večeře v hlavní restauraci - bufet, nutné roušky, rukavice, byly zdarma k dispozici při vstupu do restaurace. Nápoje u večeře s obsluhou, obsluha nestíhala.
Tématické restaurace s obsluhou (řecká - snídaně a večeře, americká - obědy, mexická a asijská - večeře) na základě rezervace - zdarma bez omezení - skvělé!!! Výběr z jídelního lístku (nebyly zde klasické papírové jídelní lístky, menu se načítalo přes QR kódy), nápoje v ceně. U snídaně (brunch) v řecké restauraci čerstvá pomerančová št'áva, smoothies, koktejly.... Několik barů včetně baru na pláži s lehkým občerstvením a čerstvé pizzy z pece na pláži. Popcorn, cukrárna, kavárna...

Vybavení - bazény, dětský bazén, skluzavka do vody, tenisové kurty, venkovní posilovna, terasa na slunění s lehátky a slunečníky, plážové osušky zdarma, výměna dle potřeby.

Denní (sportovní) i večerní animace, denně živá hudba v baru, programy v amfiteátru...

Parkováni zdarma.

Vzhledem k tomu, že se hotel deklaruje 5* potřeboval by rekonstrukci interiérů, výměnu některých lehátek na pláži...nicméně co se týče služeb, jídla tak byl super.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 94%
Další hosté 2
  • Martin5
  • adri11
Napsat recenzi

Porto Angeli

Rhodos » Stegna Hotel
anka Jolanta / žena / 2 147x
Na RN od 07.10.04 · 17 let
Naposledy 27.07.22/15:50 · 2 měsíce Zobrazit profil
WiFiAlltours28.01.22
Pobyt v 7/2019
Rozlehlý resort umístěn ve svahu, přímo u písečno-oblázkové pláže (přístup přes místní málo frekventovanou silnici), při vstupu do moře oblázky, hladké kameny, lehátka a slunečníky zdarma. Pláž je rozdělena skálou na dvě části - v jedné části se konaly sportovní animace, hrála zde hudba, druhá část za skálou byla klidnější.

Ubytování: Budova Aeolus (blízko pláže i hlavní restaurace) s menším bazénem. Rodinný pokoj s výhledem do zahrady - dva menší zrekonstruované pokoje propojeny zasouvacími dveřmi, koupelna (sprcha, WC), umyvadlo v "průchodu" mezi pokoji, dostatek úložného prostoru v obou pokojích, TV sat. v každém pokoji, trezor (zdarma), WiFi zdarma, indiv. AC, minilednička, set pro přípravu kávy a čaje (doplňován), voda, menší balkón.
Denní úklid.

Stravování: AL - snídaně, obědy, večeře v hlavní restauraci, bohatý výběr jídel, ovoce i zeleniny. Oběd je k dispozici i v restauraci u hlavního bazénu, lehké občerstvení v baru u pláže. Alko, nealko, koktejly. Voda k dispozici na recepci i u pláže, zde i nepravidelně cukrová vada. Restaurace à la carte.

Vybavení: několik bazénů včetně dětských, dětský koutek, minigolf, stolní tenis, biliard, lukostřelba, hřiště, posilovna...Animační programy včetně sportovních aktivit.

Parkování u hotelu zdarma.

Hodnocení snižuji za výskyt švábů na pokoji. Poprvé v polovině pobytu - výskyt v dopoledních hodinách (pokoj něčím vystříkali), podruhé předposlední den, výskyt švábů ve večerních hodinách, takže od 23 hod do 1 hod ranní jsme museli strávit mimo pokoj z důvodu "postřiku". Poslední den pobytu zde byla i deratizační firma. Šváby jsme v průběhu dovolené viděli i v baru u pláže a u hlavního bazénu, vždy večer. Někteří klienti si ničeho nevšimli ani neměli žádný problém s tímto hmyzem na pokojích. Takže záleží na štěstí.....
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 86%
Další hosté 1
  • vefi
Napsat recenzi

Stegna Beach Premium

Rhodos » Stegna Apartmány/Studia
Lenca100 Lenka / žena / 2 460x
Na RN od 27.04.09 · 13 let
Naposledy Včera 20:27 · 11 hod. Zobrazit profil
WiFiViamare28.09.20
Nově postavené app./st. jsou umístěny v centru Stegny, vše v blízkosti / taverny, minimarkety, půjčovny /.Pláž před ubytováním. Všechny apartmány mají výhled na moře, některá studia na hory. Aparmán č. 1 pro 4 osoby / byli jsme 2 /velmi prostorný,koupelna nadstandartní.Kvalitní matrace i rošty, spalo se výborně.V kuchyňském koutu jsme nic nepostrádali, sklokeramická varná deska, konvice... Absence šatní skříně, tu nahrazují věšáčky na dělicí stěně a poličky.
Perfektní úklid 2x týdně / výměna ložního prádla a ručníků /, ostatní dny jsme dávali odpadkové koše na chodbu / opatření proti covidu -19 /. Na prostorné terase krásné posezení, žádný plast.Ráno se dá do 8 hodin posnídat, potom už hodně pálí sluníčko.Užívali jsme si nádhernou pláž /letos bez davů / a skvělé taverny.
Stegna od 01.08.20 do 15.08.20
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 4
  • Hana07
  • georgjirka
  • habeska
  • zuza.hrad
Napsat recenzi

Old House

Rhodos » Paradeisi Apartmány/Studia
RottenFox Petr / 3 069x
Na RN od 30.04.14 · 8 let
Naposledy Včera 17:16 · 14 hod. Zobrazit profil
WiFi27.08.20
Ubytování v tradičním baráčku v Paradisi.
Ubytování je pár kroků od letiště a tak bývá i využíváno - jako ubytování u letiště.
My ho použili na poslední den před odletem, abychom se nemuseli přesouvat nad ránem z ubytování na jihu ostrova přímo na letiště k odletu.
Ubytování je naprosto perfektní, pokoj velký a luxusně vybavený. Majitel velmi příjemný.
Škoda, že ubytování a pláž odděluje letištní dráha, protože jinak bych tam klidně trávil příští dovolenou. Čekal jsem, že městečko, které leží přímo u letiště bude rušné a o ničem, ale líbila se mi tam atmosféra "mezi místníma".
Dvě minuty pěšky je to do AB supermarketu, takže zásobování vyřešené a kolem je i pár taveren.
Škoda jen, že jim tam postavili to letiště.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • PlážBez pláže
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Loutanis

3 recenze Rhodos » Východní pobřeží » Kolymbia Hotel
binous Vladimír / muž / 61x
Na RN od 11.06.15 · 7 let
Naposledy 18.09.22/14:05 · před týdnem Zobrazit profil
Fischer31.10.19
Jediná nevýhoda hotelu byla vetší vzdálenost na pláž( ke kamenite pláži cca 10 minut,k pisečné nb piseč.oblazkove 20 minut).Moře čisté a teploučké.Hotel bez problému,uklizeno každý den,pokoj krásný,čistý.Jídlo moc dobré akorát nebyli za celých 10 dni tzatziki.centrum města plné obchůdků a restaurací.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 83%
Další hosté 8
  • 4ever
  • Hell
  • MINJA
  • Radka71
  • azeret
  • croton
  • francesco
  • svetlice
Napsat recenzi

Stegna Star

3 recenze Rhodos » Archangelos » Stegna Apartmány/Studia
Věra1 Věra / žena / 1 101x
Na RN od 26.08.10 · 12 let
Naposledy 15.08.22/20:00 · před měsícem Zobrazit profil
WiFiTravel 200228.09.19
Moc hezké apartmány s oddělenou ložnicí pro 2 – 4 osoby. Jsou jednoduše zařízené, ale dobře udržované, čisté, pláž jenom přes silnici. Úklid a vynášení odpadků každý den kromě neděle, převlečené postele asi dvakrát za pobyt. Z obýváku i z ložnice je přímý vstup na velký balkon. K dispozici je samozřejmě lednička, varná konvice, vařič. Sklenice, skleničky, malé šálky na kávu, nějaké talíře a příbory. Na větší vaření to asi nebude. Co jsem zahlédla, tak tam byl jenom jeden hrnec a nějaké síto. Vzhledem k tomu, že na dovolené nevaříme, tak nám to nevadilo.
Koupelna prostorná s přímým větráním, vanou se závěsem, takže v koupelně bylo po sprchování krásně sucho.
Na balkoně byl sušák na prádlo.
Ve skříni je několik ramínek, ale pár si vždycky vozíme s sebou.
Klimatizace za příplatek asi 9€.
Výhodou je, že balkon apartmánů je situovaný na sever, takže tam kromě pár minut ráno nesvítí vůbec slunce, což nám vyhovovalo a taky kvůli tomu jsme si tohle úbytko vybrali. Menší nevýhodou je menší soukromí, vzhledem k protější budově Stegna Mare, ale tohle jsme věděli.
Nedala jsem plný počet bodů za personál kvůli tomu, že nás první dvě noci ubytovali jinde. Jako kompenzaci jsme pak dostali možnost opustit apartmán až v 17 hod. místo ve 12 hod. Což zařídil náš delegár Dalibor Pravda.
Wifi jenom v restauraci a kousek před ní.
Za nás velká spokojenost s ubytováním, kdyby nebylo prvních dvou nocí. Všechny, kteří přiletěli v noci s námi - 8 lidí, nová majitelka (dcera Katariny) po příjezdu ke Stegně Star ubytovala v jiných apartmánech, což bylo pro všechny dost nepříjemné překvapení. Bohužel jsem pak zjistili, že jsme nebyli zdaleka jediní. Asi je to tam teď novým pravidlem.
Stegna od 10.09.19 do 20.09.19
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 90%
Další hosté 7
  • Engi
  • Janakol
  • Kytička
  • Obelix
  • danfi
  • pemila
  • susa
Napsat recenzi

Kamari Beach

2 recenze Rhodos » Východní část Rhodosu, střed » Lardos Hotel
jvy Jana / 490x
Na RN od 24.03.15 · 7 let
Naposledy Dnes 06:41 · před hodinou Zobrazit profil
WiFiFischer19.09.19
Hotel je vhodný pro ty, kteří upřednostňují klidné prostředí a nepotřebují k pobytu animační programy a večer procházky v okolí. Klientelu tvoří převážně hosté 60+ a je zde velké množství Čechů. Ubytování buď v hlavní budově nebo v bungalovech. Hlavní budově doporučuji se vyhnout, některé pokoje jsou umístěny ve sníženém přízemí (to musí být hrozné), u všech ale jste vystavení většímu hluku (z kuchyně, od autobusů, přivážejících a odvážejících klienty). My jsme byli ubytování v bungalovu a bylo to vynikající. Klid, soukromí, nádherná zeleň kolem. Pokoj krásný, prostorný, velké množství úložného prostoru, terasa s posezením. Také koupelna na řecké poměry perfektní, velká, krásná. Jen neočekávejte kosmetické potřeby, pouze při příjezdu 2 malá mydélka. Byla to naše 5. dovolená v Řecku, o cca 15 tisíc levnější než předešlé, ale ubytování bylo nejlepší. Stravování probíhalo v jídelně hlavní budovy, při příjezdu jsem byla překvapená velikostí jídelny i množstvím lidí, s největší pravděpodobností se zde stravovali i hosté ubytovaní v jiných objektech. Hotel + bungalovy mají dohromady cca 100 pokojů, tak jsem očekávala komornější prostředí. Výběr jídla nebyl velký, ale vše bylo moc dobré. Na oběd a večeři cca 3 druhy mas a příloh, zelenina teplá, studená, ochucené saláty. U oběda jako dezert zmrzlina a želé, u večeře zmrzlina a jeden druh zákusku. Polévka jen u večeře a každý den hodně podobná (zahuštěná, krémová). Z ovoce jablka, 2 druhy melounů, hrozny. Snídaně klasika. Jen káva se moc kávou nazvat nedá, ale jako ranní nápoj OK. V jídelně bylo možno si načepovat u oběda a večeře pivo, víno, nealko nápoje. Až do konce výdejní doby bylo jídlo doplňováno a i na samém konci bylo ještě všechno k dispozici. Nápoje jste během dne v čase 10 - 23 hodin mohli dostat i v baru u bazénu. Doporučuji si na vodu přinést své 1/2 litrové lahve a hlavně své kelímky z tvrdého plastu na nápoje. Používají se zde totiž kelímky s měkkého platu, ze kterých se špatně pije a hlavně jsou neekologické. Bar je s obsluhou, ani nealko si zde nemůžete načepovat sami, občas jsou zde fronty. Nedoporučuji 3 dopředu namíchané koktejly, jsou hrozně sladké, raději si udělejte mix sami (ve svém kelímku). Bazén je pěkný, málo využívaný, lehátka ráno brzy obsazeny (jsou zdarma). Pláž se nachází hned před hotelem, je oblázko-písčitá, vstup do vody po větších kamenech, doporučuji boty do vody. Set 2 lehátek a slunečníku stojí 9 Euro. Doporučuji využívat lehátka směrem k půjčovně loděk, je tu nesrovnatelně klidněji (míň lidí, netočí se vám auta a autobusy nad hlavou). Je zde možná trochu horší vstup do moře, ale i manžel s pohybovými problémy to zvládl.
Hotel bych doporučila párům střední a starší generace, není moc vhodný pro mládež a rodiny s dětmi. Ale pozor, není vhodný také pro zdravotně postižené, i když jste ubytováni v přízemí bungalovu, do jídelny, k bazénu - všude vedou schody a není zde výtah.
K výletům po okolí můžete využít autobus, zastávka je cca 5 minut od hotelu. Určitě doporučuji blízký Lindos. Využili jsme také nabídku CK a byli na výletě v hlavním městě. Váhali jsme, protože je poměrně daleko (cca 1,5 hodiny), ale nelitovali jsme, bylo to super.
My jsme byli s manželem celkově moc spokojeni. Byl to náš 5. řecký ostrov, byl ze všech nejčistší. Je zde krásné zrekonstruované letiště. Poměr kvalita x cena je dle mého u tohoto hotelu vynikající.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 77%
Další hosté 4
  • Baruška
  • H.HHanah
  • Monet
  • anavi
Napsat recenzi

Evita Sun Resort

Rhodos » Faliraki Hotel
Ostravanda Lucie / žena / 417x
Na RN od 22.06.13 · 9 let
Naposledy 23.11.19/07:56 · 2 roky Zobrazit profil
WiFiFischer24.08.19
Hotel na konci Faliraki cca 350 metrů pod hvězdárnou. Zastávka autobusu z obou stran hotelu. Nejlepší jsou pokoje posledních blocích hotelu směrem k pláži, protože je tam klid. Poslední blok má i svůj bar a bazén. Jinak pokoje za tobogány mají sdílený bazén pro spodní pokoje.
Nejbližší pláž je od hotelu cca 5 minut cesty na textilní pláž(Kathara beach a tam je fakt klid a dost místa i pro vlastní ručník a nebo slunečník) nebo na druhou stranu nudapláž .
Pokoje čisté, každý den úklid a fungovala tam wifi bez problému a poplatků.
Strava dobrá jak v hlavní jídelně , tak i ve snack baru, kde se v poledne i večer grilovalo( výběr menší,ale fakt dobrý gril). Nápoje smíšené kvality. Dobré pivo, v hlavní jídelně i kvalitní nealko u oběda a večeře, ale jinde fakt chemické nealko hnusy. Bohužel míchané nápoje dělali z těchto nealko nápojů. Kvalitní teplé nápoje po celý den. Jediné co fakt bylo hnusné, byla chemická zmrzlina.
Ale bacha každý den tam pro někoho nebyl pokoj a převáželi ho do hotelu Evita Mare( pro rodiny s malými dětmi nevhodný, ač na pláži, ale je nově postavený a nemá vůbec dětský bazén) . My jsme se nedali a najednou se pokoj našel. Kompenzaci za tu noc jinde dostávali lidi většinou ten pokoj se sdíleným bazénem, ale stávalo se to Čechům, Izraelcům, Angličanům, ale vůbec ne Polákům. Prostě nedat se ! Nemají naplněný nový hotel a tak se jim hodí, když na to někdo kývne.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 86%
Další hosté 1
  • Evuša
Napsat recenzi
Rhodos Srážky Teplota Vítr
Více předpovědí počasí
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !