Ubytování

Recenze ubytování · Jónské ostrovy

Melissa Travel

Christina

2 recenze Zakynthos » Vassilikos Apartmány/Studia
Luciška Lucie / žena / 38x
Na RN od 13.09.16 · 6 let
Naposledy 13.10.22/00:02 · před měsícem Zobrazit profil
WiFiBrenna28.09.22
Penzion Christina jsme vybírali na základě ostatních recenzí a fotografií, byli jsme připraveni na skromné ubytování, ostatně nejsme nároční, ale přecijen nějaký základní standart očekáváme. Proto jsme byli po příjezdu celkem rozladěni. Ubytování hodně malé pro dva lidi. Kuchyňka je mini - dvě skříňky na nádobí, kterého je pomálu (hrnky, sklenice, talíře, malý a velký hrnec, pánev, toustovač, konvice, vařečka, naběračka, vývrtka, příbory pro dva, dvě prkýnka, džezva) Chybí jakýkoliv nůž na krájení. Linku tvoří dřez s kohoutkem na studenou vodu, odkapávač a jednoplotýnkový vařič, lednice. Voda z kohoutku je slaná, tudíž použitelná jen na vaření těstovin, bohužel jsem to zjistila až jsem si zalila kávu V konvici silný nános usazenin, které se uvolňují a znečisťují tak vodu, kterou vaříte. Hned vedle linky, prakticky hned za dveřmi je šatní skříň, jediný úložný prostor. Tyč s ramínky a tři šuplíky. V pokoji postel s pružinovou matrací, 4 polštáře, tři polstrované "bobky" na sezení z nichž jeden zastával místo nočního stolku. Žádné police, nebo šuplíky na uložení drobností, většina věcí musela být vyložená na stolku pod zrcadlem a na konferenčním stolku. Starý typ televize, funkční, ale víceméně zbytečná. Koupelna zařízená jako ve většině ubytování tohoto typu, evidentně z minulého století. Umyvadlo, zrcadlo, žádná polička, kam byste si umístili kosmetiku denní potřeby, tak bylo místo jen na zubní hygienu. Sprchový kout jen vanička a sprcha, hned vedle WC na kterém sedíte šikmo, protože je příliš blízko stěny. Balkon malý, ale dostačující, stolek hodně malý, tak na dva šálky a misku s buráky. je situovaný na sever, tak tam za celý den sluníčko nezasvítí. (aspoň tedy většina balkonů) Židličky strašné, kovové s koženkovým sedákem, ke kterému se vám přilepí zadek. Absence sušáku, jen na zábradlí přivázaná šňůra a pár kolíčků, působí to dost trapně. Majitel milý, osobně nás přivítal i se potom rozloučil, když jsme odjížděli. Úklid byl každodenní, za mě by nebylo nutné, ale aspoň bylo vytřeno, vynesený koš, ustláno, srovnané boty, pověšené ručníky.
Okolí nic extra. Maličké letovisko, člověk by řekl, že tam bude klid, ale ne až tak docela. První večer, dost větrno, tupé rány do stěny, něco jako když vítr bouchá nezavřenými dveřmi. Ráno, od šesti koncert kohoutů, kteří se překřikují, štěkot psa, večer - chcete si užít pohodu na balkoně - štěká pes, jiný budíček - v pět hodin ráno - kočičí bitka. Naproti na kopci je resort, kde mívají hudební večery, naštěstí jen do jedenácti a dá se to poslouchat. Wifi dostupná jen na terase před pensionem, ale je tam příjemné posezení u stolu, pod slunečníkem, nebo na houpačce.
Stravovali jsme se sami. Občas jsme si něco uvařili - i když vzhledem k nedostatku místa to byl boj, občas jsme jedli v taverně. V blízkosti jsou celkem 3 podniky plus jeden na Plaka beach resortu, který nás zklamal. Taverna Famillia dobrá až na menší průšvihy. Hned vedle mini market - na konci září to tam vypadalo jako po vykradení, opravdu hodně malý výběr, vyplatí se zajít do obchůdku na začátku letoviska, je to 7 minut pěšky, ale mnohem lepší výběr a hned vedle je i pekárna.
Poblíž několik plážiček, zklamali nás na Plaka Beach, odkud nás vyhodili protože jsme nebyli ochotni si zaplatit lehátko a tvrdili že pláž je privátní. Nevím, kolik stálo lehátko, my preferujeme ležení na pláži, a i kdyby, neoplatilo by se nám to, na tu 1-2 hodiny, večer před zavřením pláže. Měli jsme půjčené auto a jezdili jsme po ostrově a na místní pláž jsme zašli spíš na večerní koupání. Našli jsme si jinou pláž, kde problém neměli. Každopádně mě přístup onoho zaměstnance dost otrávil, choval se jak mafiánský vyhazovač, jeho chování bylo arogantní, vyhodil všechny, kteří nebyli ochotní si zaplatit lehátko.
Celkově jsem byla zklamaná, za stejné peníze jsme už bydleli mnohem lépe, ale bereme to jako zkušenost. Je ale pravděpodobné, že se sem už nikdy nevrátíme.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 67%
Další hosté 7
  • Bibiana
  • Dana K.
  • Ivutka
  • Lilka
  • Urbišek
  • flower
  • pemila
Napsat recenzi

Romantica

4 recenze Kythira » Agia Pelagia Hotel
Ivana1 Ivana / 966x
Na RN od 07.10.04 · 18 let
Naposledy 10.11.22/11:02 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiMelissa Tour - Inex10.09.22
Velmi pěkné ubytování, jedno z nejlepších, jaké jsme kdy v Řecku měli. Pokoje prostorné, spousta ploch na odkládání věcí, pohodlné postele, TV, velká skříň s dostatkem místa, dobře fungující lednice i klimatizace, WI-FI fungující. Oceňuji přítomnost trezoru, který sice bylo nutno značným úsilím nejdříve zprovoznit (nejen vybité baterie, ale i vyteklé, takže kontakty trezoru nefunkční)…nicméně poradili jsme si a cca po čtvrthodině usilovného čištění a škrábání kontaktů a celého prostoru baterií a následné výměně baterií, které pro tyto a podobné účely vždy vozíme, trezor poté fungoval po celou dobu perfektně. Potěšila poměrně velká koupelna s vysoušečem vlasů a sice extrémně malým, ale zato uzavíratelným sprchovým koutem. Balkony mají rozkládací sušáky dokonce i s kolíčky a jsou odděleny zděnými přepážkami. Nevýhodou nejvyššího patra je velmi málo stínu na balkonech, patro níž je na tom o dost lépe.

Hotel je situován ke konci Agia Pelagia, celkem blízko pláže i taveren a jakéhosi „centra“ letoviska, nachází se naštěstí jen na velmi malém a krátkém kopečku. Nedaleko najdeme několik taveren, cukráren, kaváren, jeden miniobchůdek s potravinami a smíšeným zbožím, asi dva obchůdky se suvenýry, opravdu mikro-obchůdek se zeleninou, kde nemají téměř nic a gyrosárnu s možností zakoupení gyros pita. V okolí hotelu je klid, výhled z hotelu je na letovisko, na pláž a boční výhled na moře. Jen pár metrů výše od hotelu se nachází komplex apartmánů Romantica, kam jsme chodili na snídaně, případně by bylo možno využít tamní bazén.

Pláž v Agia Pelagia je písčitá (tmavší písek), při vstupu do vody v části blíže hotelu Romantica byl nepříjemný val z kamínků a i dále na písčitém dně dost kamínků a kamenů. Lepší část pláže byla ta vzdálenější od ubytování, tedy blíže k přístavu, tam bylo opravdu písčité dno jen s drobnými kamínky u vstupu a o dost pozvolnější klesání dna než v té první části. Celkově hodnotím pláž a koupání v Agia Pelagia jako velmi průměrné, spíše se nám tamní pláž nelíbila. Časté jsou tam vlny a to někdy opravdu velké, stejně tak vítr.

Snídaně servírované v komplexu apartmánů Romantica byly velmi bohaté, chutné, pestré, denně částečně obměňované, byli jsme velmi spokojeni.

Personál bezproblémový, milý, úklid pečlivý denně, výměna ručníků a povlečení častá.

Celkový dojem z ubytování velmi pozitivní a naprostá spokojenost, ostrov Kythira se nám také líbil a spousta míst, pláží, vesniček nás zaujala - ostrov má co nabídnout, samotná Agia Pelagia nás ale příliš neoslovila vzhledem, atmosférou, vybaveností ani svou pláží a plážemi v nejbližším okolí.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 74%
Další hosté 18
  • BEDY
  • Dana K.
  • Hannule
  • Janakol
  • Kalynka
  • Kopecek
  • Lavetka
  • MaDaM
  • Magdina
  • Marigaux
  • Mariteri
  • RR
  • evča1
  • kovirbk
  • lenkahej
  • pompovi
  • slon11
  • vondrakova
Napsat recenzi

Elaia

Lefkada » Lefkada Town » Agios Ioannis Apartmány/Studia
kompersor4 Bohus / 4 166x
Na RN od 28.11.12 · 10 let
Naposledy Včera 16:00 · 19 hod. Zobrazit profil
WiFiBez CK30.07.22
Výborné ubytovanie. Krásna záhrada s niekoľko storočnými olivovníkmi. Ubytovaniu nič nechýba, ani súkromné parkovanie. Na pláž Ag. Ioannis pár minút pešibusom. Tak isto do mesta sme prešli za niekoľko málo minút. Mini Market so všetkým tovarom čo človek na dovolenku potrebuje je dostupný tiež pešo za chvilku. Internet dostatočne rýchly na surfovanie po nete...Kuchynka, lôžka, toaleta všetko perfektné. Jediné čo v ubytovaní absentuje je SK&CZ televizia. V takomto pripade používam vlastné sat zariadenie. Jednoducho, toto ubytko nemá chybu...
Cesta cieľom, alebo Lefkáda inak...Milos BeachΠαραλία κρυονέριKaminia BeachCesta cieľom, alebo Lefkáda inak...Agios Ioannis Beach
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Kythera Golden Sun

2 recenze Kythira » Agia Pelagia Apartmány/Studia
hynek Hynek / muž / 3 646x
Na RN od 03.02.08 · 14 let
Naposledy 27.10.22/06:33 · před měsícem Zobrazit profil
WiFiInex-Melissa06.07.22
Ubytování v Golden Sun je určeno spíše nenáročným uživatelům. Pro naši CK- Inex-Melissa byly určeny pokoje č.5 a 6. My měli pětku. Koncem června jsme tu byly pouze dvě dvojice, takže klídek. Největší předností ubytování je blízkost centra a žádný stoupák k cestě domů. To jistě někteří ocení! Okolí klidné. Jen na protějším dětském hřišti tu večer trošku výskali caparti, ale to bylo zcela v pohodě. Pokoje vcelku prostorné, na manželské posteli je společná, pružinová a trochu tvrdší matrace, ale každý je zvyklý na něco jiného.
Výhled z terasy je boční na moře, přímý na skládku (100 m), hotel Venardos a okolní kopce. Dopoledne pražilo na terasu slunce. Úklid a výměna ručníků v naprostém pořádku. Vybavení doznalo oproti minulosti pár změn. Chybí tu nádobí k vaření a samotný vařič. Je zde pouze varná konvice a kávovar.
Žehličku a fén jsme nějak nepotřebovali. Chybí ale skleničky na víno. Jsou pouze velké – 0,33 l. Nůž ostrý - úzký tu je, ale žádný příborový. Zato jsme měli 4 vidličky! Otevírák univerzální tu je, rovněž odpuzovač komárů s jedním polštářkem. Je třeba si dokoupit! Dveře na balkón mají zatahovací síť, ale je dole děravá. Lze s ní jen těžko manipulovat. Chtělo by to namazat silikonovým olejem. Našlo by se tu i pár dalších problémů, ale nic, co by se nedalo řešit. V součinnosti s delegátem Petrem jsme si poradili! Klimatizaci ani TV jsme nepoužívali. Wi-fi občas s výpadky.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 76%
Další hosté 1
  • michala.n
Napsat recenzi

Cavo Orient Beach & Suites

Zakynthos » Kypseli Hotel
Enďus Vladimír / 41x
Na RN od 07.09.21 · před rokem
Naposledy 10.11.22/11:10 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiCK Čedok21.10.21
Nový hotel postavený v mírném svahu přímo na břehu moře. Areál hotelu je pěkně udržovaný a čistý. V horní části se nachází hlavní budova s recepcí a restaurací, část pokojů, dětský klub a bazén s barem, v dolní části zbytek pokojů, velká travnatá plocha s lehátky a slunečníky, bar a vstup na úzkou oblázkovopísčitou pláž.

V okolí hotelu je v docházkové vzdálenosti jen pár taveren, supermarket a výborná pekárna (cca 500 m), hotel tedy rozhodně není vhodný pro ty, kteří vyhledávají nákupy, rušnější noční život a zábavu. Za tím je potřeba dojet, nejblíže do střediska Tsilivi nebo do Zakynthu. My jsme brali hotel jako základnu pro cestování po ostrově a pro tento účel je hotel dobrou volbou. Hotelová pláž je spíš taková nouzovka, moře čisté. Nejsme úplně plážové typy, ale nějaké to lenošení na pláži k dovolené u moře určitě patří, takže za koupáním jsme jezdili cca 7 km na pěknou klidnou písčitou pláž s pozvolným vstupem do moře v Alykanas. Trochu rušnější písčitá pláž je cca 6 km v Tsilivi, nebo o něco blíže je menší písčitá pláž v Amoudi.

Ubytováni jsme byli v horní části hotelu. Pokoj, který jsme dostali pro 2 osoby, byl nadstandardně prostorný a byl vybaven velkým dvoulůžkem a dvěmi pohovkami, které zřejmě slouží případně i jako přistýlka. Klimatizace je centrální (takže absolutně tichá), s řídící jednotkou na pokoji. K dispozici je zdarma trezor, malá lednice, fén a televize (řecké a německé programy). Úložné prostory dostatečné. V pokoji je velký sprchový kout a samostatné WC, dvě umyvadla jsou včleněna přímo do prostoru pokoje (oddělena nízkou zdí). Každý pokoji má buď terasu nebo balkon. My jsme měli pokoj v přízemí s docela prostornou terasou, ze které byl vstup do bazénu. Bazén je společný vždy pro 3 pokoje. Terasa byla vybavena křesly, sedačkou, stolkem a malým skládacím sušákem. Úklid pokoje každý den, výměna ručníků každý den, výměna lůžkovin každý třetí den. Každý den byla na pokoji balená voda. Plážové osušky zdarma k dispozici na baru u bazénu oproti kartě, kterou dostanete při příjezdu. Funkční a rychlé wifi zdarma.

Hotelová restaurace se nachází v hlavní budově v prvním patře s pěkným výhledem na hotel a moře. S jídlem jsme byli velice spokojeni, nabídka byla pestrá a chutná, vše průběžně doplňované, nikdy nebyl problém s tím, že by něco chybělo. Myslím, že si každý musel vybrat (různé druhy masa, ryby, mořské plody, zelenina, různé saláty, ovoce, dezerty, zmrzlina). Nemůžu hodnotit obědy, na ty jsme se do hotelu nevraceli. Na stole pokaždé balená voda. Z nápojů k dispozici káva, čaj, džusy a nealko z postmixu, pivo, víno. Personál velice ochotný a milý, restaurace čistá, stoly vždy znovu rychle prostřené a připravené. Vstup do restaurace s rouškou a jednorázovými rukavicemi. Jídlo si každý mohl nandat sám, nápoje obsluhoval personál hotelu. Během dne nealko i alko nápoje a různé malé občerstvení a ovoce na baru u bazénu. Na jídlo do hotelu chodili i lidé ubytovaní v „suites“ patřících k hotelu, ty se nachází cca 300 metrů směrem k hlavní silnici (na fotomapách od Googlu 2 budovy s bazény u „Olive tree villas“, na fotomapách Seznamu nejsou vidět, stejně tak tam není vidět ani hotel).

Celkově se nám v hotelu líbilo a byli jsme tu spokojeni. Hotel můžu doporučit pro klidnou dovolenou stranou rušných turistických středisek. Na druhou stranu si pobyt neumím představit bez půjčeného auta.
Kypseli od 20.08.21 do 31.08.21
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 89%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Porto

Korfu » Sever » Kassiopi Apartmány/Studia
MonikaV Monika / žena / 690x
Na RN od 27.06.08 · 14 let
Naposledy 10.11.22/11:16 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiKorfu-servis18.10.21
Pro letošní dovolenou jsme využili ubytování ve studiu pro 2-3 osoby poblíž přístavu v Kassiopi. Jedná se o velmi prostorný byt, který se skládá z ložnice s manželskou postelí a kuchyně s pohovkou pro 3. osobu. Z obou místností je vstup na dlouhý balkón se zahradním nábytkem a sušákem na prádlo. Byli jsme ubytováni v 1. patře, odtud jsme se kochali nádherným výhledem na přístav a protější pevnost.
Ve studiu byl prováděn každodenní pečlivý úklid. Během pobytu se paní Tamara stále dotazovala, jestli je vše v pořádku.
Poblíž ubytování je několik menších pláží, pod pevností dvě organizované s lehátky a slunečníky. Za přístavem doprava je ještě pěkná pláž, kde jsme byli téměř sami.
V případě, že bychom se chtěli na tento krásný ostrov vrátit, neváhala bych opět využít služeb paní Smetanové a rezervovala si ubytování v tomto studiu.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 92%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Saint Spiridon

Korfu » Kassiopi Apartmány/Studia
Urbišek Irena / 838x
Na RN od 25.12.13 · 8 let
Naposledy 29.10.22/22:21 · před měsícem Zobrazit profil
Exim03.10.21
Ubytování jsem vybírala po zrušení Pargy, vázaná termínem dovolené a odletem z Ostravy.
Penzion je třípatrový, měli jsme vrchní apartmán, vlastně celé patro. Dvě ložnice, velmi prostorná kuchyň, dobře vybavená nádobím pro 5 osob, gauč, jídelní stůl, televize. Absence čistících prostředků, houbičky, utěrky, ale jak jsem zjistila, personál nepředpokládal, že by jsme snad na dovolené pomývali nádobí. Velmi příjemná terasa je zastřešená, dalo se na ni jít jak z kuchyně, tak z jedné ložnice. Tato strana je s výhledem na bazén, město, moře a Albánii. Druhá ložnice má výhled do zarostlé zahrady s ukokrhaným kohoutem. Samozřejmostí je zahradní set a sušák na prádlo. Klimatizace za poplatek v každé místnosti, v září nebylo třeba.
Wifi na pokojích není, pouze na recepci, baru nebo u bazénu.
Úklid dokonalý, každodenní vynášení odpadků, vytírání všech ploch, úklid kuchyňské linky, každý den výměna prostěradel, ručníků obden.
Bazén není moc velký, já ho nevyužila, voda studená, dopoledne je ve stínu. Lehátek tak akorát.
Pobyt jsme měli se snídaní vždy čerstvě nachystanou co si kdo řekl. Vajíčka na všechny způsoby, jogurt, tousty, šunka, sýr apod. Kousíček od ubytování je dobře zásobovaný obchod , dá se koupit i mleté maso, špízy na gril, ryby a tzatziki mají svoje na váhu v kyblíku.
Pláže - pro nás největší problém, ale věděla jsem předem, že jsou všechny oblázkové, bohužel ta nejbližší cca 450m je spíše kamenitá a neorganizovaná, není se kde schovat do stínu. Ostatní pláže v Kassiopi jsou s lehátky, ale maličké a přelidněné. Krásné jsou jen ráno a my jsme se jim vyhli. Měli jsme půjčené auto, takže jsme jezdili na Kerasii, Avlaki a na písečnou Kalamaki pak i autobusem.
Kassiopi samotné je krásné malé městečko s přístavem od ubytování vzdálené cca 1km s rozpadajícím se hradem a krásnými výhledy na městečko.
Nebýt těch vzdálených pláží, dala bych za celkový dojem i 5 hvězdiček.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 77%
Další hosté 1
  • mini
Napsat recenzi

Perigiali Beach

7 recenzí Lefkada » Jih » Nidri - Perighiali Penzion
Ivana1 Ivana / 966x
Na RN od 07.10.04 · 18 let
Naposledy 10.11.22/11:02 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiExim tour29.08.21
Starší, ale celkem dobře udržovaný penzion v krásné, klidné zahradě. Pokoje velmi malé, s nedostatkem ploch na odkládání a uložení věcí. Funkci skříně zastávala tyč s ramínky nad skříňkou se šuplíky (viz foto), takže v případě delších visících věcí už se na horní plochu skříňky nedalo nic odložit. Extrémně malá koupelna (asi nejmenší, jakou jsme kdy vůbec v Řecku měli) s tradičním řeckým problémem tj. vodou na podlaze, v naší koupelně opravdu hodně vody, protože odtoková díra na podlaze byla viditelně v nejvyšším bodě podlahy. Nicméně pokoje a celý penzion byly čisté, úklid probíhal pečlivě a pravidelně a měli jsme i pocit, že celý penzion zřejmě prošel před nedávnem nějakou základní rekonstrukcí či aspoň mírnou obměnou vybavení. Klimatizace i lednička fungovaly dobře, TV jsme nezkoušeli. V balkonových dveřích byly sítě proti hmyzu, což považuji za plus, nicméně balkon byl malý s naprostou absencí soukromí, sedět a povídat si tam se příliš nedalo. WIFI signál na pokojích dost špatný, na zahradě a v taverně u moře o něco lepší, několik dní však nešla WIFI vůbec v celém areálu.

Co se týká polohy penzionu a jeho okolí, tak výhodou je prostorná, hezká zahrada s dostatkem lehátek, slunečníků a kdysi snad i s množstvím přírodního stínu v podobě olivovníků a dalších stromů. Bohužel olivovníky tam jsou již evidentně staré, prosychající, z některých už zbývaly jen polosuchá torza, takže přírodních zdrojů stínu tam rok od roku ubývá a nové stromy v zahradě nikdo nevysazuje, což je škoda. I tak je ale zahrada velice příjemná k odpočinku, za našeho pobytu tam bylo minimum lidí, naprostý klid a vzhledem k tomu, že je přímo u pláže, většina hostů ležela na lehátkách právě na zahradě, což bylo příjemnějsí než na úzké, kamenité pláži, jaká je v Nidri všude. Penzion se nachází cca 1,5 km od centra Nidri, je vlastně už za letoviskem v části nazývané Perigiali, je to vpodstatě poslední budova u pláže, za ní je už jen neudržovaná, stromy porostlá oblast a následně malý přístav. Nedaleko na hlavní silnici je pekárna, maličká kavárna a malý, špatně zásobený supermarket, okolí je v této části dost neupravené, chodník podél hlavní silnice není, další obchody začínají až cca po nějakých 400 možná 500 m směrem k centru Nidri. Jedinou výhodou této polohy je klid, ale v pokojích směrem k hlavní silnici může být slyšet hluk aut a motorek. My jsme měli pokoj směrem do zahrady v prvním patře – tedy i výhled na moře, zde byl naprostý klid a hluk ze silnice slyšet nebyl. Celkově ubytování i jeho umístění hodnotím jako velmi průměrné, jedno z těch horších, které jsme kdy v Řecku měli, ale na přespání to stačilo, klid a čisto tam bylo a to je pro mě zásadní, navíc oceňuji tu příjemnou zahradu, takže relativně spokojenost a nenáročným cestovatelům hledajícím klid nebo jen ubytování na přespání mohu doporučit.

Pláž je všude v Nidri a okolí úzká, dlouhá, kamenitá, čím blíže k centru tím přelidněnější a tím méně čistá, stejně tak voda v moři. V některých úsecích majitelé ubytovacích zařízení pravděpodobně navezli na pláž písek a snažili se ji alespoň o něco rozšířit, ale o to více je tam slunečníků a lidí. Na několika místech je i možnost využití plážových sportů. Vstup do vody je v Nidri pozvolný, voda teplá, bez vln, ale dno převážně kamenité, místy tráva, slizké bahno, poblíž našeho penzionu směrem na východ i mnoho ježků ve vodě. V některých místech směrem k centru Nidri je i písčité dno – vzniklé asi opět zásahem majitelů přilehlých ubytovacích zařízení. Poblíž penzionu Perigiali byla voda čistá, zcela u břehu dokonce průzračná, ve větší hloubce už kalná, ale díky minimu lidí nebyla špinavá. V Nidri není otevřené moře a výhled je na množství ostrůvků. Celkově koupání zde se nám příliš nelíbilo a ač jsem věděla přesně do čeho jdeme a s tím vědomím jsem tuto náhradní dovolenou narychlo vybírala (původně měla být Kythira - to by samozřejmě byl naprosto „jiný level“) a snažila jsem se na tamním moři najít nějaká pozitiva, tak jinak než „rybník-kachňák“ jsem to tam nedokázala pojmenovat.

Pobyt jsme měli s polopenzí v taverně, která je v zahradě pod penzionem přímo u vody a patří majitelům. Snídaně byly vynikající, velmi bohaté a pestré, několik druhů ovoce, denně čerstvě vyrobený ovocný salát, několik druhů sladkého pečiva ať už z pekárny nebo upečeného majiteli, salám, sýr, rajčata, okurky i další zelenina, vždy něco teplého typu párečky, vaječná omeleta, vejce na tvrdo atd., atd. , cereálie, samozřejmě pravý řecký jogurt a med, marmelády, nutela, chléb, džus, káva, čaj, mléko… vše velmi chutné, čerstvé, každý den trochu jiné, majitelé doplňovali vše v průběhu celého období snídaně. Velmi nás překvapilo, že ač jsme přijeli v čase snídaně, tak nás vůbec nenapadlo, že bychom snídani dostali, protože vždy se začíná večeří a přesto nás (i všechny turnusy další) majitel hned vedl do taverny, kde byla nachystaná snídaně, což bylo velmi milé. Jediným problémem při snídaních a částečně i přes den bylo obrovské množství vos v taverně, které obtěžovaly po celou dobu jídla. Sice tam mají všude kolem různé lapače hmyzu, ale moc účinné to asi nebylo, protože vosy tam byly opravdu v enormním množství a značně drzé. Večeře byly stylem "výběr z menu" – předem jsme si vybírali na celý pobyt vždy ze dvou jídel + k tomu salát a moučník. Jídla bylo dost, něterá jídla vynikající (ryby, případně možské plody, které jsme si i občas koupili během dne třeba k obědu), zbytek jídel byl takový zvláštní, někdy trochu bez chuti, takové neřecké, „dietní“ bez koření, bez ochucení (např. musaka, kterou zbožňuji, mi zde vůbec nechutnala resp. neměla chuť žádnou) nebo některá jídla byla zvláštně ochucená (těstovinové jídlo zapečené se skořicí). Ale vysloveně nedobré to nebylo, jen takové zvláštní a chuťově zcela jiné, než jsme zvyklí z jiných taveren.

Personál byl velmi milý, všichni moc ochotní, příjemní, srdeční, cokoliv nebyl problém.

Celkový dojem z penzionu i přes některé nedostatky byl celkem pozitivní a hodnotím jej jako příjemné, poklidné ubytování, nicméně koupání a moře v Nidri (Perigiali) se nám vysloveně nelíbilo a bohužel ani celkově nás neoslovil celý ostrov Lefkada, který jsme procestovali křížem krážem, prozkoumali většinu ostatních pláží, ale (jak jsem předpokládala už před odjezdem) náš „šálek kávy“ to není.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 60%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Athina

Zakynthos » Tsilivi Apartmány/Studia
Umbrella Hana / žena / 1 167x
Na RN od 21.11.15 · 7 let
Naposledy Dnes 08:48 · 2 hod. Zobrazit profil
Samos » Votsalakia - Kampos » 31.08.23 za 274 dní
WiFiBrenna16.03.21
Jednoduché ubytování blízko východního konce pláže v Tsilivi, v klidné části jinak rušného letoviska. Na pláž je to pár kroků, nejbližší obchod asi 400 m od studií. Do centra Tsilivi je to přibližně 1 km. V objektu je 8 studií, velmi jednoduše zařízených, chybí odkládací, nebo toaletní stolek, zrcadlo je na dveřích uvnitř skříně. V kuchyni normální vybavení, pravidelně doplňují role s papír. utěrkami. WIFI dostupné jen u vstupu do přízemních studií, v patře nefunkční. Majitelé, starší manželský pár, se sami starají o úklid a není co vytknout. Oba mluví pouze řecky, ale "rukama nohama" jsme se domluvili. Balkony v přízemí( studia 2+1) jsou větší a opticky oddělené, balkony v patře jsou menší, ale co nám vadilo, neposkytují absolutně žádné soukromí. Studia jsou uprostřed zeleně, zcela zastíněná. V sezoně to je určitě velké plus, ale v polovině září jsme ráno na balkoně tzv. klepali kosu. Kvalita ubytování odpovídala nízké ceně LM zájezdu.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 67%
Další hosté 3
  • PajulaHuy
  • Wolfi1
  • mouzi
Napsat recenzi

Sofia

3 recenze Kefalonia » Xi » Xi,Lixouri Apartmány/Studia
muchnička Eva / žena / 158x
Na RN od 06.06.15 · 7 let
Naposledy 17.08.22/21:21 · 3 měsíce Zobrazit profil
Travel Family - Viamare10.10.20
Kefalonii jsme navštívili poprvé a sice v posledním termínu od 14/09 - 24/09. Bohužel nás zastihl hurikán, ale to je příroda, ale od té doby nešla elektřina - svítili jsme svíčkami po dobu 5 nocí, nešla vůbec voda - 5 dní, na spláchnutí WC jsme si museli docházet pro vodu do bazénu, který byl od hurikánu mimo provoz (přitom stačilo vybrat napadané smetí a vyčistit), teplou vodou jsme se osprchovali pouze 2x během desetidenního pobytu. Když jsme vznesli dotaz ohledně nefunkční elektřiny na naši delegátku, bylo nám vždy odpovězeno, že všude, kde se svítí, tak jedou na agregát. Po našem dotazu v sousedním hotelu Costa Rossa cca 100m od nás, kde vše fungovalo-světla, dokonce i pouliční osvětlení, čistý bazén, teplá voda atd. se vyjádření delegátky nezakládalo na pravdě. Minimarket, který byl popisován u studií fungoval první 2 dny, poté jsme nákupy obstarávali (díky autu) i ostatním hostům. Autobus do Lixouri tento rok vůbec nejezdil a nechápu, jak je možné, že se to lidé dozví až na místě a ne při výběru dovolené. Co se týče výběru těchto studií z vlastní zkušenosti je nemůžu doporučit ostatním, správce objektu se nezajímal vůbec o nic, polámané keře, větve, bazén .... Co se týče úklidu, úklid probíhal pouze 2x během 10ti dnů, jinak jsme si vytírali i v noci, protože při dešti a silném větru dveře netěsnili a když člověk dal v noci nohy z postele, tak šlapal ve vodě.... Ale to byla příroda, tej člověk neporučí, prostě jsme se snažili si dovolenou užít jak to šlo, ale na rovinu hodně nás zklamal přístup domorodců i delegátky....
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 47%
Další hosté 8
  • Enrico
  • Karolina
  • Miky
  • fotbalcb
  • jana71
  • kovirbk
  • mabican
  • zuziik
Napsat recenzi
Athény Srážky Teplota Vítr
Více předpovědí počasí
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !