Ubytování

Recenze ubytování Kréta

Melissa Travel

Kakkos Beach

Kréta » Jihovýchodní Kréta » Koutsounari Hotel
jvy Jana / 490x
Na RN od 24.03.15 · 7 let
Naposledy Dnes 06:41 · 42 min. Zobrazit profil
WiFiČedok15.09.22
V hotelu Kakkos beach jsme prožili úžasnou a prozatím naši nejlepší dovolenou. Cesta do hotelu netrvala dlouho, vzhledem k tomu, že jsme zastavovali jen u 4 dalších hotelů, nejeli jsme ani 2 hodiny. I když jsem dopředu e-mailem avizovala a omluvila se, že nemluvíme světovými jazyky, na recepci na nás nebyli připraveni a nebyla zde snaha se pomocí jednoduchých německých slovíček domluvit. Po cestě nám nebyla nabídnuta ani sklenice vody. Tím ale záporné stránky naší dovolené téměř končí. Dostali jsme objednaný junior suite s umístěním, které jsem si přála. Dle ohlasů českých hostů na informační schůzce to ale nebylo pravidlem, i v tomto hotelu (a ve vedlejším Kakkos bay) panuje nešvar přeobsazenosti, někteří měli „svůj“ pokoj přislíbený až na následující den.
Naše junior suite byla umístěna u bazénu s nádherným výhledem na moře. Skládala se ze 2 prostorných pokojů, vybavených vším potřebným. V každém pokoji byla samostatná klimatizace, spousta úložného prostoru, pohodlná postel. Minibar byl denně doplňován (v rámci all incusive), k dispozici byla varná konvice, instantní káva, čaj, kávovar na kapsle. Jediným minusem byla malinká koupelna (ale s prostorným a pohodlným sprchovým koutem). Naopak plusem byla obrovská terasa s posezením i s lehátky. Úklid probíhal denně včetně výměny všech lůžkovin. Po pár krůčcích z terasy byl bazén, který téměř nikdo nevyužíval, všichni si užívali nádherného moře. Mohli jsme si vybrat ze 3 pláží, všechny byly jen pár kroků od pokoje, volná lehátka k dispozici v každou denní dobu. Pláže byly odděleny skálami, i při větrném počasí bylo koupání bez problémů (hlavně u té prostřední).
Na snídani, oběd i večeři byl velký výběr všeho možného, obsluha vzorná. Stolování na terase nebo při větrném počasí ve vnitřních prostorách, vždy s krásným výhledem na moře. Nám ale celý pobyt chyběly neochucené přílohy, rýže, brambory, těstoviny – vše bylo s něčím dalším smícháno. Bar nad mořem byl k dispozici do pozdních nočních hodin (all inclusive do 23), v rámci all inklusive výběr velký (cca 15 koktejlů). V rámci all inclusive nebylo espresso, což bych v 5* hotelu neočekávala.
V hotelu k dispozici wellness a fitness. Neprobíhají zde žádné animační programy (v menší míře jsou v sesterském Kakkos bay, který můžete také využívat), je zde absolutní klid. Hotel je určen jen pro dospělé (od 16ti let). V této oblasti je nutno počítat i s větry, my měli z 10 dnů 3 větrné, tak, že i chůze byla problém.
Hotel Kakkos Beach sousedí s hotelem Kakkos bay. Do něho jsem měla zakoupenu dovolenou v roce 2019 s CK Aeolus, po jejím pádu jsem o ni přišla. V té době byly ceny Kakkos bay a Kakkos Beach diametrálně rozdílné. Loni, když jsem na podzim chtěla dovolenou objednat (nyní u CK Čedok) rozdíly již nebyly tak velké, proto jsem zvolila Kakkos Beach. A mohu říct, že jsem dobře udělala hlavně z důvodu většího soukromí a menšího počtu lidí.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 91%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Santa Marina

3 recenze Kréta » Západ » Agia Marina Hotel
alex62 Alex / muž / 224x
Na RN od 27.08.08 · 14 let
Naposledy 11.09.22/06:40 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiČedok10.09.22
Byli jsme zde už 3x pokaždé ubytovaní někde jinde. Nejlepší a nejnovější, ale nejdál je Pearl wings. Podruhé nás dali do apartmánů pod hotelem Orion a do třetice jsme měli pokoj za silnicí s výhledem do zahrady. Pokaždé spokojenost se servisem, výměna denně, plážové osušky proti kauci, all inclusive na úrovni, řecký večer a to i v době covidové. Lehátka a slunečníky na pláži zdarma. Pláž dlouhá písečná ideální na ranní výběh i procházky během dne. Okolí rušné, na výlety všude po západě i do hor až na jih blízko.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 83%
Další hosté 3
  • anna112
  • katsi
  • madeleine
Napsat recenzi

Fragiskos

Kréta » Jih » Matala Hotel
alex62 Alex / muž / 224x
Na RN od 27.08.08 · 14 let
Naposledy 11.09.22/06:40 · 2 týdny Zobrazit profil
WiFiAlexandria10.09.22
Pokoje malé s ještě menší koupelnou. Malý monitor na zdi jako televize, ale kdo by se o dovolené díval na těch 6 cizích programů. Postele dělené, matrace slušné. Dveře na klíč což bylo výhodné, protože klima mohla běžet i mimo pobyt na pokoji. Fén k vyzvednutí na recepci. Strava chutná, nepříliš velký výběr, ale dalo se. Snídaně stále stejné. Pití z automatu, džusy práškové přeslazené, kafe se slušné. Ovoce dostatek (melouny, pomeranče, víno, hrušky, broskve), o nápoje k obědu a večeři se musí říct na baru (pivo, víno pitelné). Vodu si může napustit do džbánků každý sám, ale neviděl jsem, že by je vymývali. Obsluha na baru zejména v době oběda a večeře občas nestíhala. Dojem z jídla a výhled na moře z jídelny docela kazí velice frekventované parkoviště, které je před městskou pláží. Pláš se denně uklízí, přístup i pro imobilní, plavčík. Set 2 lehátka + slunečník 8 euro. Úklid denně, ručníky a povlečení každý třetí den. Uklizečka se necitlivě brzy domáhala vstupu do pokoje podle svého rozvrhu. Na recepci po příjezdu zmatky, nejprve nás zavolali, že máme pokoj 220 připravený, pak nemohli najít klíč a nakonec po 15 min. čekání nám přidělili 511. Animační programy nevyužíváme, ale děvčata vypadala dobře a pro určitě děti využitelné. Bazény dva ale my do nich nikdy nechodíme. Wi-fi funkční pouze v hlavní budově. Klientela česká a francouzská v pohodě.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 66%
Další hosté 3
  • eve
  • lopatkova
  • sidliste
Napsat recenzi

Evora suites

Kréta » Jihovýchod » Makry Gialos Apartmány/Studia
Umbrella Hana / žena / 1 116x
Na RN od 21.11.15 · 6 let
Naposledy 27.09.22/21:59 · včera Zobrazit profil
WiFiBrenna15.07.22
Evora je hned nad pláží, což je velké plus. V jedné polovině budovy je Evora, druhá polovina jsou studia Blue ocean. Evora má studia čtyři, č.1 je úplně nahoře se střešní terasou, č.2 má vchod z ulice a balkon s výhledem a č.3 a 4 jsou v přízemí budovy. Bydleli jsme v č.1, které má velikou terasu s nádherným výhledem, ten je ovšem vykoupený častým nárazovým větrem, ale zase poskytuje dostatek soukromí. Studia jsou zařízená relativně novým nábytkem, dvojpostelí, kuchyňka je schovaná ve skříni, k dispozici je velká skříň (pouze jedna polička jinak tyč na ramínka). Pouze jedna dvojzásuvka, takže varná konvice stojí na toal. stolku. V kuchyňce standard. vybavení, nám chybělo prkénko na krájení, v jiném studiu chyběl zubatý nůž na chléb, běžné nedostatky.
Dobře fungující a tichá klimatizace je zdarma. Koupelna slušná, zástěna mezi sprchou a wc, ale zbytečné "ozdoby" v koupelně až obtěžovaly. Na pevno přivázaný závěs z mušlí na skle u sprchového koutu chrastil při sebemenším závanu vzduchu, tak jsme ho nakonec omotali igelitkou. V oknech jsme ocenili sítě proti hmyzu. WiFi velmi slabý signál, chtělo to pevné nervy. Úklid naprostá katastrofa. Při 14 denním pobytu 1x výměna ložního prádla a ručníků, ale to se dá přežít. Při té příležitosti podlaha vytřená-nevytřená, koupelna úklidem nedotčená 1x za celou dobu vynesli koše a jako bonus na další týden k dispozici 1 sáček do velkého koše a 1 do koupelnového koše. Takže pro další návštěvníky tohoto ubytování jedna cenná rada, kontejnery na odpad jsou v boční ulici nad Obelixem, nám to chvíli trvalo, než jsme je objevili. Pláž u studií písčitá , při vstupu do vody poměrně dost kamenů, ale dál písek a dlouho mělko. Plážový servis vedlejšího hotelu Artemis zdarma.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 73%
Další hosté 1
  • bayka
Napsat recenzi

Michalis

4 recenze Kréta » Jihozápadní Kréta » Paleochora Apartmány/Studia
cesticky Dušana / 2 523x
Na RN od 06.06.15 · 7 let
Naposledy 27.09.22/11:21 · včera Zobrazit profil
WiFiViamare03.07.22
Studio s balkonkem a výhledem na moře, stíněné markýzou, hmyzí sítě, kuchyně vybavená nadstandartně, malý tlak vody v 1. patře - "čudlík" na sprchu jsem musela podepřít vždy kartáčkem na zuby. Lze dokoupit klimatizaci. Je to vilová čtvrť - žádná příroda, jen vily a silničky. Do centra procházkou 15 minut, na pláž 8, zpět "domů" vždy mírně do kopce. Hlavní pozitivum pláže - je oficiálně částečně nuda se sprchou, sun sety a taverničkou.
Úklid vpořádku, paní, pověřená majitelem, bydlí v přízemí, domluví se anglicky. Centrum skvělé - pekárny, ovo-zelo,řezník, čerstvé ryby, bistra na ranní kávu a něco k tomu, spousta taverniček a kafenií na nábřeží i v uličkách - prostě vše. Celkový dojem by byl na 5+, pokud by mi nechyběla příroda. Kromě této, pro mne jediné vady, mohu doporučit.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 73%
Další hosté 8
  • 1937
  • Barunka9
  • Terezoula
  • Wolfi1
  • blanka01
  • cyklistka
  • tonka
  • vostrucha
Napsat recenzi

Akrotiri

2 recenze Kréta » Jihovýchodní Kréta » Makrigialos Apartmány/Studia
machajda Hana / žena / 7 132x
Na RN od 16.05.10 · 12 let
Naposledy Včera 11:20 · 20 hod. Zobrazit profil
WiFiCK Melissa27.01.22
Studia Akrotiri jsou umístěna na jižním konci Makrigialos, na výběžku mezi pláží Kalamokanias a pláží Limanaki. Bydleli jsme "ve druhé řadě" od moře, je to několik (asi čtyři) bloky se studii. Naše studio bylo pro tři osoby v přízemí, s posezením pod Bugenvileí a viděli jsme i na moře. V okolí úplný klid.
Studio bylo tak akorát pro tři osoby, tři pevné postele, kuchyňka vybavena solidně, nic nám nechybělo. Koupelna klasická malá se sprchovým koutem a WC.
Akrotiri je blízko pláží, taveren i obchůdků, jejich poloha je skvělá. V Makrigialos je dost obchůdků, i když za našeho pobytu (covidového v roce 2020), jich bylo podle mě i hodně zavřených.
Majitelé velmi milí, i když v roce 2020 neprobíhal úklid, o čemž jsme byli předem informováni. Párkrát jsme se přesto potkali, dostali jsme od nich domácí bábovku a když nám na pokoji došel např. toaletní papír, ochotně vydali nový.
Nemám co vytknout, do tohoto ubytování bych se klidně vrátila ještě jednou.
Makrigialos od 15.08.20 do 26.08.20
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 5
  • Háňa
  • sejkora
  • trunda
  • vondrakova
  • Čagin
Napsat recenzi

Korali

2 recenze Kréta » Jihovýchod » Makrigialos Apartmány/Studia
Hela.Š Helena Šebestová / žena / 901x
Na RN od 07.10.04 · 17 let
Naposledy 19.04.22/17:08 · 5 měsíců Zobrazit profil
WiFiTravel 200214.09.20
Dostali jsme přízemní studio č.10 v zadní části, takže absolutní klid a soukromí. Jednalo se o 4 lůžkový pokoj, takže prostoru dostatek. Jako bonus byl přítulný kocourek, co k nám každé ráno a večer chodil na stravu;-)
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 84%
Další hosté 9
  • Jasmína
  • RadkaB
  • bozena
  • danfi
  • fero
  • katdud
  • lu-lu
  • tanika
  • vondrakova
Napsat recenzi

A Poem Next To The Deep Blue

Kréta » Jižní Kréta » Treis Ekklisies Soukromí
vostrucha Jana / 4 929x
Na RN od 20.10.09 · 12 let
Naposledy 26.09.22/08:06 · 2 dny Zobrazit profil
WiFi23.01.20
A Poem Next To The Deep Blue byl krásný, menší byt s velkou terasou a výhledem na moře. Ubytování jsme si zajistili přes Airbnb, takže celý pobyt, úklid, vynášení odpadků, praní, vaření bylo zcela v naší režii ... jak to u Airbnb chodí. Ale musím zmínit skvělé uvítání majitelů, kdy nás uvedli do bytu, ukázali, kde co je a jak to funguje. Dostali jsme malé dárečky, v troubě voněla právě upečená Jemista, na stole lahev raki, mísa ovoce, v lednici bílé, růžové, červené víno, džusy, domácí vejce, máslo .... atd. Byt nám poskytnul veškerý komfort, jaký máme doma a my jsme se o něj na oplátku po celou dobu starali, jako by byl náš. Byla to naše první zkušenost s Airbnb a moc se nám tento způsob ubytování zalíbil
Vřele doporučujeme
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Vila Melissa

Kréta » Jihovýchod » Koutsounari Vila
Kusnirova Radana / žena / 3 977x
Na RN od 07.10.04 · 17 let
Naposledy 21.09.22/10:37 · před týdnem Zobrazit profil
Evia » Vassiliko » 02.06.23 za 246 dní
WiFiBez ck26.11.19
Bez výhrad, pár metrů do moře. Ve spojení s Pelagos tavernou dokonalé. Nákupy v Koutsouras - pekárna, supermarket, cukrárna. Budeme se vracet.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi

Electra

Kréta » Severovýchod » Stalida Apartmány/Studia
Jasmína Eva / žena / 1 561x
Na RN od 07.10.04 · 17 let
Naposledy 28.05.21/11:32 · před rokem Zobrazit profil
WiFiTRAVEL 200201.10.19
Byli jsme ubytováni v Electře II, která je o kousek níž od Electry, zato je přímo u moře s přímým výhledem. Pokoj pěkný, vše úplně nové, ale tak nepraktické! Žádné úložné prostory. Vestavěná skříň bez dveří. Žádné poličky, žádné zásuvky ani v pokoji. Nerada nechávám věci v kufru, tak jsem to vše nějak narvala do té skříně a do linky. Pro ty, kdo vaří, jedna pánev a jeden velký hrnec. My vaříme ráno jen čaj a kávu, vodu jsme ohřáli v tom velehrnci a bylo. Takové "maličkosti" jako skříně a nádobí už dávno neřeším. Vždy se nakonec nějak přizpůsobím. To jen na vysvětlení, proč jen ty 4 hvězdičky. A ještě pro ty trochu korpulentnější: sprchový kout byl fakt malý, asi tak 60 na 60, ale zasunovací. Balkon s posezením pro 2 a výhledem na moře. Byli jsme v 1. patře.
2x za 10 dnů bylo vyměněno povlečení a ručníky. I toaletní papír, i když bylo inzerováno, že se nedoplňuje. Koše byly vyneseny, ale neuklizeno, stačilo setřít dlaždice. Setřeli bychom si sami, ale nebylo čím.
Ubytování bylo na začátku Stalidy, takže v klidném prostředí, přesto hned vedle 2 markety a několik dobrých taveren. Kdo rád rušno, může podél moře po chodníku s palmami až do centra i dál směrem na Malii, marketů, obchodů, barů, restaurací nespočítaně, ale ceny jídel tak o 3 eura dražší než mimo centrum, ale bylo to dál a člověk se prošel. Vymykala se rodinná taverna Hellas, asi tak 500 m od nás, nebyla přímo u moře, ale jídlo výborné, velké porce. Likér nebo Raki, předkrm česnekový chléb s pomazánkami, po jídle zmrzlina nebo ovoce, Raki a nic z toho se nepočítalo do účtu. Však tam bylo pořád narváno.
Písečná pláž byla trochu dál od ubytování, asi jako Hellas, ale stála za to. Dlouho mělko, písek daleko do moře. Ideální pro rodiny s dětmi a pro mě. Lehátka se slunečníkem 5 euro. Lidí tak akorát na polovinu září. Voda 27 stupňů.Komu nevadí kameny, mohl se koupat poblíž ubytování.
Byli jsme ve Stalidě před 10 lety, to jsme bydleli v centru, ale nakonec jsem byla ráda, že jsme skončili na okraji. Za tu dobu se to strašně rozrostlo. Trochu jsem měla obavy, z tak rušného střediska, ale nakonec to bylo moc fajn. Když jsme chtěli, ani jsme do centra nemuseli. Krásná dovolená.
Stalida od 11.09.19 do 21.09.19
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 96%
Další hosté 0
  • Nikdo další
Napsat recenzi
Kréta Srážky Teplota Vítr
Více předpovědí počasí
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !