Ubytování

Perigiali Beach

Melissa Travel

Perigiali Beach

Lefkada » Jih » Nidri - Perighiali Penzion
Ivana1
Ivana / 1 004xNa RN od 07.10.04 · 19 letNaposledy 01.01.24/17:16 · před měsícemZobrazit profil
WiFiExim tour29.08.21/01:02
Starší, ale celkem dobře udržovaný penzion v krásné, klidné zahradě. Pokoje velmi malé, s nedostatkem ploch na odkládání a uložení věcí. Funkci skříně zastávala tyč s ramínky nad skříňkou se šuplíky (viz foto), takže v případě delších visících věcí už se na horní plochu skříňky nedalo nic odložit. Extrémně malá koupelna (asi nejmenší, jakou jsme kdy vůbec v Řecku měli) s tradičním řeckým problémem tj. vodou na podlaze, v naší koupelně opravdu hodně vody, protože odtoková díra na podlaze byla viditelně v nejvyšším bodě podlahy. Nicméně pokoje a celý penzion byly čisté, úklid probíhal pečlivě a pravidelně a měli jsme i pocit, že celý penzion zřejmě prošel před nedávnem nějakou základní rekonstrukcí či aspoň mírnou obměnou vybavení. Klimatizace i lednička fungovaly dobře, TV jsme nezkoušeli. V balkonových dveřích byly sítě proti hmyzu, což považuji za plus, nicméně balkon byl malý s naprostou absencí soukromí, sedět a povídat si tam se příliš nedalo. WIFI signál na pokojích dost špatný, na zahradě a v taverně u moře o něco lepší, několik dní však nešla WIFI vůbec v celém areálu.

Co se týká polohy penzionu a jeho okolí, tak výhodou je prostorná, hezká zahrada s dostatkem lehátek, slunečníků a kdysi snad i s množstvím přírodního stínu v podobě olivovníků a dalších stromů. Bohužel olivovníky tam jsou již evidentně staré, prosychající, z některých už zbývaly jen polosuchá torza, takže přírodních zdrojů stínu tam rok od roku ubývá a nové stromy v zahradě nikdo nevysazuje, což je škoda. I tak je ale zahrada velice příjemná k odpočinku, za našeho pobytu tam bylo minimum lidí, naprostý klid a vzhledem k tomu, že je přímo u pláže, většina hostů ležela na lehátkách právě na zahradě, což bylo příjemnějsí než na úzké, kamenité pláži, jaká je v Nidri všude. Penzion se nachází cca 1,5 km od centra Nidri, je vlastně už za letoviskem v části nazývané Perigiali, je to vpodstatě poslední budova u pláže, za ní je už jen neudržovaná, stromy porostlá oblast a následně malý přístav. Nedaleko na hlavní silnici je pekárna, maličká kavárna a malý, špatně zásobený supermarket, okolí je v této části dost neupravené, chodník podél hlavní silnice není, další obchody začínají až cca po nějakých 400 možná 500 m směrem k centru Nidri. Jedinou výhodou této polohy je klid, ale v pokojích směrem k hlavní silnici může být slyšet hluk aut a motorek. My jsme měli pokoj směrem do zahrady v prvním patře – tedy i výhled na moře, zde byl naprostý klid a hluk ze silnice slyšet nebyl. Celkově ubytování i jeho umístění hodnotím jako velmi průměrné, jedno z těch horších, které jsme kdy v Řecku měli, ale na přespání to stačilo, klid a čisto tam bylo a to je pro mě zásadní, navíc oceňuji tu příjemnou zahradu, takže relativně spokojenost a nenáročným cestovatelům hledajícím klid nebo jen ubytování na přespání mohu doporučit.

Pláž je všude v Nidri a okolí úzká, dlouhá, kamenitá, čím blíže k centru tím přelidněnější a tím méně čistá, stejně tak voda v moři. V některých úsecích majitelé ubytovacích zařízení pravděpodobně navezli na pláž písek a snažili se ji alespoň o něco rozšířit, ale o to více je tam slunečníků a lidí. Na několika místech je i možnost využití plážových sportů. Vstup do vody je v Nidri pozvolný, voda teplá, bez vln, ale dno převážně kamenité, místy tráva, slizké bahno, poblíž našeho penzionu směrem na východ i mnoho ježků ve vodě. V některých místech směrem k centru Nidri je i písčité dno – vzniklé asi opět zásahem majitelů přilehlých ubytovacích zařízení. Poblíž penzionu Perigiali byla voda čistá, zcela u břehu dokonce průzračná, ve větší hloubce už kalná, ale díky minimu lidí nebyla špinavá. V Nidri není otevřené moře a výhled je na množství ostrůvků. Celkově koupání zde se nám příliš nelíbilo a ač jsem věděla přesně do čeho jdeme a s tím vědomím jsem tuto náhradní dovolenou narychlo vybírala (původně měla být Kythira - to by samozřejmě byl naprosto „jiný level“) a snažila jsem se na tamním moři najít nějaká pozitiva, tak jinak než „rybník-kachňák“ jsem to tam nedokázala pojmenovat.

Pobyt jsme měli s polopenzí v taverně, která je v zahradě pod penzionem přímo u vody a patří majitelům. Snídaně byly vynikající, velmi bohaté a pestré, několik druhů ovoce, denně čerstvě vyrobený ovocný salát, několik druhů sladkého pečiva ať už z pekárny nebo upečeného majiteli, salám, sýr, rajčata, okurky i další zelenina, vždy něco teplého typu párečky, vaječná omeleta, vejce na tvrdo atd., atd. , cereálie, samozřejmě pravý řecký jogurt a med, marmelády, nutela, chléb, džus, káva, čaj, mléko… vše velmi chutné, čerstvé, každý den trochu jiné, majitelé doplňovali vše v průběhu celého období snídaně. Velmi nás překvapilo, že ač jsme přijeli v čase snídaně, tak nás vůbec nenapadlo, že bychom snídani dostali, protože vždy se začíná večeří a přesto nás (i všechny turnusy další) majitel hned vedl do taverny, kde byla nachystaná snídaně, což bylo velmi milé. Jediným problémem při snídaních a částečně i přes den bylo obrovské množství vos v taverně, které obtěžovaly po celou dobu jídla. Sice tam mají všude kolem různé lapače hmyzu, ale moc účinné to asi nebylo, protože vosy tam byly opravdu v enormním množství a značně drzé. Večeře byly stylem "výběr z menu" – předem jsme si vybírali na celý pobyt vždy ze dvou jídel + k tomu salát a moučník. Jídla bylo dost, něterá jídla vynikající (ryby, případně možské plody, které jsme si i občas koupili během dne třeba k obědu), zbytek jídel byl takový zvláštní, někdy trochu bez chuti, takové neřecké, „dietní“ bez koření, bez ochucení (např. musaka, kterou zbožňuji, mi zde vůbec nechutnala resp. neměla chuť žádnou) nebo některá jídla byla zvláštně ochucená (těstovinové jídlo zapečené se skořicí). Ale vysloveně nedobré to nebylo, jen takové zvláštní a chuťově zcela jiné, než jsme zvyklí z jiných taveren.

Personál byl velmi milý, všichni moc ochotní, příjemní, srdeční, cokoliv nebyl problém.

Celkový dojem z penzionu i přes některé nedostatky byl celkem pozitivní a hodnotím jej jako příjemné, poklidné ubytování, nicméně koupání a moře v Nidri (Perigiali) se nám vysloveně nelíbilo a bohužel ani celkově nás neoslovil celý ostrov Lefkada, který jsme procestovali křížem krážem, prozkoumali většinu ostatních pláží, ale (jak jsem předpokládala už před odjezdem) náš „šálek kávy“ to není.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 60%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Perigiali Beach

Lefkada » Perigiali Apartmány/Studia
karkulka
Alena / 2xNa RN od 09.11.10 · 13 letNaposledy 09.09.12/21:36 · 11 letZobrazit profil
10.11.10/11:02
Dovolila bych si reagovat na zveřejněné recenze penzionu Perigiali beach. Již několik let jezdíme s rodinou na ostrov Lefkada a jelikož rádi střídáme místa, ubytování i CK, měli jsme možnost strávit dovolenou i v tomto penzionu. Penzion Perigiali beach se nachází v oblasti vzdálené asi dvacet minut pomalé chůze od centra letoviska Nidri. Obchody jsou ale asi jen něco okolo pěti minut. Chodili jsme po pláži, letos dodělali i chodníky u cesty. Právě díky mírné „izolovanosti“ jsme měli klid. Na rozdíl od penzionů, které se nachází v centru. Tam už jsme totiž bydleli taky a věřte mi, že když v sezóně sedíte na balkóně a přímo pod vámi prochází nebo projíždí tisíce hlasitých turistů, není to nic příjemného. Co jsem pochopila z reakcí klientů, kteří byli v penzionu Perigiali beach ubytovaní společně s námi, právě to je jedním z hlavních důvodů, proč chtějí být rok co rok právě zde. Většina z nich totiž prý na toto místo jezdí opakovaně. Dalším důvodem je krásná velká zahrada s příjemnou trávou (prý je dovezena z protějšího ostrova Skorpios), palmami a olivovníky a s lehátky zdarma k dispozici. Snídaně byly naprosto v pořádku. Nabídka odpovídala tomu, co jsme si mohli přečíst v katalogu CK a ani za čtrnáct dní jsme se jich nepřejedli. A jídlo v taverně, která k penzionu patří bylo vynikající. Tradiční řecká a hlavně neošizená kuchyně. I ceny velice přiměřené. A to, že jsou pokoje menší, je podle mě v Řecku naprosto normální. Stejně pak jako to, že v koupelně nenajdete vanu nebo klasický uzavřený sprchový kout. A i když se sušák na prádlo kýval, delegátka nám do druhého dne zajistila nový. Zatím to vypadá, že příští rok pojedeme zas
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Spokojenost 84%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Ivana1
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Perigiali Beach

Lefkada » Nidri » Perigiali Hotel
kajka
Karolina / 358xNa RN od 06.09.06 · 17 letNaposledy 24.08.17/23:57 · 6 letZobrazit profil
30.08.10/15:01
V tomto hotelu jsme se poprvé setkali s přibetonovanými oddělenými lůžky, které nešlo nijak přišoupnout k sobě To jsem ještě nikde neviděla a nikdo nás neupozornil. Jinak příjemná zahrada, která patří k ubytování, jezdili jsme po ostrově, takže jsme ji moc nevyužívali. Moře je v tomto místě jako rybník, záliv, takže žádné vlny. Super je pujčit si motorový člun a projezdit okolí. Do města je to kousek. Jen nás rušila diskotéka, která hrála bohužel každý den, byli jsme 8/2009.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Spokojenost 55%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Ivana1
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Perigiali Beach

Lefkada » Perigiali Hotel
b2oba
Michalak / 41xNa RN od 24.07.10 · 13 letNaposledy 09.09.12/21:36 · 11 letZobrazit profil
Lefkada tours29.08.10/20:28
Myslím, že ubytovanie hodné posledného odpočinku. Nedoporúčil by som to asi ani nepriateľovi. V kúpelni otvorená sprcha, jedine záves, ktorý oddeloval WC a sprchový kút. Izba pre dvoch trošku malá, stiesnená. Čo sa týka upratovania, tak schodisko a terasu vystriekavali hadicou, prízemie takisto, pripadalo mi to ako keby tam chovali komáre a pravidelne ich zavlažovali. Neskutočné množstvo komárov. Čo sa týka pláže, tak horšiu pláž som ešte nevidel. Priamo pred penziónom som našiel flašku od piva, sklo, tehlu a iné dekorácie. Pláž nebola vôbec upravovaná. Semtam chaluhy, špaky, atď. V danom ubytovaní sme mali len raňajky našťastie, ktoré boli strašne mizerné. Počas celého pobytu štýl, 2 druhy džemu, med, káva chleba maslo a rajčiny, uhorky, syr a jeden druh šunky. to bolo všetko. Obedy a večere sme radšej riešili v meste v perfektnej reštike APOLLON. Čo sa týka lehátok na tej mini pláži, tak všetky boli polámané, špinavé. Penzion má vraj zadara wifi, žial v izbe sme ho nechytali vôbec. Na recepcii, v doupeti komárov, bol signál, ale tam človek dlho nevydržal ak nechcel byť doštípaný. penzión má vraj 3+ hviezdičky, ja by som to snaď označil 1+.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Spokojenost 28%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Ivana1
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Perigiali Beach

Lefkada » Nidri » Perigiali Hotel
Heluš
Helena / 69xNa RN od 07.06.07 · 16 letNaposledy 09.09.12/21:36 · 11 letZobrazit profil
18.04.09/10:10
Menší rodinný hotýlek na okraji Nidri . Pokoje čisté , standartní . Poloha mimo město a přitom procházkou to není na nákupy a za zábavou daleko .Pláž menší a soukromá . Takže klídek a navíc k hotelu patří krásná a velká zahrada. Lehátek na pláži i v zahradě dostatek a neplatí se . Strava výborná , vybírá se z jídelního lístku . Personál milý. Nebyl jediný problém . Tady je to balzám na duši . Auto nám delegátka zajistila až před hotel . Neopakovatelný zážitek je půjčení loďky a celodenní výlet po okolních ostrovech .
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Spokojenost 80%
Další hosté 14
  • Ivana1
  • Kalimero
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Perigiali Beach

Lefkada » Perigiali Apartmány/Studia
Kalimero
Jana / žena / 4 298xNa RN od 22.07.08 · 15 letNaposledy Dnes 00:38 · 3 hod.Zobrazit profil
18.08.08/17:58
Myslím, že dokud to sloužilo jako hotel pro kohokoliv, tak se o něj majitel více staral. Nyní, když je klientela zajištěna na celou sezonu cestovní kanceláří, není očividně potřeba cokoliv dělat. Přízemní ubytování směrem k silnici je dost tristní. Přede dveřmi židle s rozervanými "podprdelníky", sušák na prádlo s ulámanýma nohama, který bylo nutno přivázat k zábradlí aby se nekácel a stálá louže od vydatného zalévání rostlin a splachování venkovní dlažby hadicí (mimochodem, ta byla proto ze všeho nejčitší). Uvnitř pokoje ten nejnutnější nábytek alá každý pes jiná ves, lednice upatlaná, na uvaření vody na kafe pouze mnohalitrový hrnec. Kohoutky u dřezu se protáčely, voda kapala celou noc, ale po stížnosti to odstranili. Koupelna: jestli si chcete vymáchat plavky, tak ve dřezu nebo pod sprchou, protože umývadlo ve tvaru mušle má rozměr tak 30x20 cm a zasouvací špunt musíte vytloukat (pokud s sebou nemáte kladivo, tak erární naběračkou). Ale za 14 dní si člověk celkem zvykne.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Spokojenost 30%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Ivana1
  • Kony.
  • Peťulka
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi

Perigiali Beach

Lefkada » Nidri » Perigiali Hotel
Peťulka
Petra D. / žena / 203xNa RN od 07.10.04 · 19 letNaposledy 20.10.21/13:47 · 2 rokyZobrazit profil
Lefkada Tours28.06.05/00:00
Jedny z nejlépe umístěných apartmánů v Nidri, díky poloze u krásné zahrady se starými olivami, která je vhodná pro pobyt s dětmi. Bohužel i zde je slyšet rušná silnice, procházející Nidri. Pěkná malá pláž, písečná, bez vln, trochu připomíná Mácháč. Vzdálenost do centra cca 20 minut chůze po silnici, celou cestu po pláži dojít nelze.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Spokojenost 80%
Další hosté 14
  • Heluš
  • Ivana1
  • Kalimero
  • Kony.
  • Toula
  • b2oba
  • hrubyk
  • inža
  • jerrymungo
  • jyneká
  • kajka
  • karkulka
  • petr1342
  • Éós
Napsat recenzi
Lefkada Srážky Teplota Vítr
Dnes 04:00Skoro jasno0 mm13°6 m/s
Dnes 06:00Polojasno0 mm13°6 m/s
Dnes 12:00Polojasno0 mm19°6 m/s
Dnes 18:00Zataženo0 mm16°6 m/s
Zítra 00:00Zataženo0 mm14°6 m/s
Zítra 06:00Zataženo0 mm14°9 m/s
Zítra 12:00Déšť3.7 mm19°7 m/s
Zítra 18:00Hustý déšť7.9 mm14°8 m/s

Norwegian Meteorological Institute and NRK YR.no

Kompletní předpověď
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !