Ubytování

Romantica

Melissa Travel

Romantica

Kythira » Agia Pelagia Hotel
Ivana1
Ivana / 1 004xNa RN od 07.10.04 · 19 letNaposledy 01.01.24/17:16 · před měsícemZobrazit profil
WiFiMelissa Tour - Inex10.09.22/22:15
Velmi pěkné ubytování, jedno z nejlepších, jaké jsme kdy v Řecku měli. Pokoje prostorné, spousta ploch na odkládání věcí, pohodlné postele, TV, velká skříň s dostatkem místa, dobře fungující lednice i klimatizace, WI-FI fungující. Oceňuji přítomnost trezoru, který sice bylo nutno značným úsilím nejdříve zprovoznit (nejen vybité baterie, ale i vyteklé, takže kontakty trezoru nefunkční)…nicméně poradili jsme si a cca po čtvrthodině usilovného čištění a škrábání kontaktů a celého prostoru baterií a následné výměně baterií, které pro tyto a podobné účely vždy vozíme, trezor poté fungoval po celou dobu perfektně. Potěšila poměrně velká koupelna s vysoušečem vlasů a sice extrémně malým, ale zato uzavíratelným sprchovým koutem. Balkony mají rozkládací sušáky dokonce i s kolíčky a jsou odděleny zděnými přepážkami. Nevýhodou nejvyššího patra je velmi málo stínu na balkonech, patro níž je na tom o dost lépe.

Hotel je situován ke konci Agia Pelagia, celkem blízko pláže i taveren a jakéhosi „centra“ letoviska, nachází se naštěstí jen na velmi malém a krátkém kopečku. Nedaleko najdeme několik taveren, cukráren, kaváren, jeden miniobchůdek s potravinami a smíšeným zbožím, asi dva obchůdky se suvenýry, opravdu mikro-obchůdek se zeleninou, kde nemají téměř nic a gyrosárnu s možností zakoupení gyros pita. V okolí hotelu je klid, výhled z hotelu je na letovisko, na pláž a boční výhled na moře. Jen pár metrů výše od hotelu se nachází komplex apartmánů Romantica, kam jsme chodili na snídaně, případně by bylo možno využít tamní bazén.

Pláž v Agia Pelagia je písčitá (tmavší písek), při vstupu do vody v části blíže hotelu Romantica byl nepříjemný val z kamínků a i dále na písčitém dně dost kamínků a kamenů. Lepší část pláže byla ta vzdálenější od ubytování, tedy blíže k přístavu, tam bylo opravdu písčité dno jen s drobnými kamínky u vstupu a o dost pozvolnější klesání dna než v té první části. Celkově hodnotím pláž a koupání v Agia Pelagia jako velmi průměrné, spíše se nám tamní pláž nelíbila. Časté jsou tam vlny a to někdy opravdu velké, stejně tak vítr.

Snídaně servírované v komplexu apartmánů Romantica byly velmi bohaté, chutné, pestré, denně částečně obměňované, byli jsme velmi spokojeni.

Personál bezproblémový, milý, úklid pečlivý denně, výměna ručníků a povlečení častá.

Celkový dojem z ubytování velmi pozitivní a naprostá spokojenost, ostrov Kythira se nám také líbil a spousta míst, pláží, vesniček nás zaujala - ostrov má co nabídnout, samotná Agia Pelagia nás ale příliš neoslovila vzhledem, atmosférou, vybaveností ani svou pláží a plážemi v nejbližším okolí.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 74%
Další hosté 19
  • BEDY
  • Dana K.
  • Hannule
  • Janakol
  • Kalynka
  • Kopecek
  • Lavetka
  • MaDaM
  • Magdina
  • Marigaux
  • Mariteri
  • RR
  • Zeppelin
  • evča1
  • kovirbk
  • lenkahej
  • pompovi
  • slon11
  • vondrakova
Napsat recenzi

Romantica

Kythira » Agia Pelagia Apartmány/Studia
MaDaM
Mirka / žena / 26xNa RN od 03.03.19 · 4 rokyNaposledy 08.02.20/22:15 · 4 rokyZobrazit profil
WiFi21.07.19/12:20
Romantica Apartments (horní Romantica) - Pokoje jsou nové, po celkové rekonstrukci, postele pohodlné, prostorný sprchový kout oddělený od toalety sklem, sprcha pevná i pohyblivá, velká šatní skříň, dostatek ramínek, vybavení kuchyňky - rychlovarná konvice, topinkovač, sklokeramická varná deska, lednice, základní nádobí pro stolování i vaření, mycí prostředek, houbička, utěrka. Dále je k dispozici na pokoji fèn, trezor, klimatizace, sprchový gel, šampon, mýdlo, strojek na polštářky proti komárům, u nás na pokoji byly i polštářky do strojku - vše v ceně. Wi-fi signál naprosto bez problému v celém areálu.Úklid probíhá každý den, kromě neděle, osušky a ručníky mění vždy při úklidu. Snídaně je bohatá, vybere si každý. Personál milý a ochotný. Připravte se, že ke každému pokoji jsou schody, všude v komplexu Romantica jsou schody, ale kufry vám do pokoje vynese personál. Zamyká se kartou, můžete i klíčem, ale je to zbytečné. Kartu je nutné zasunout do krabičky vedle dveří, aby vám šel proud, ale to asi víte. Vstupní dveře i okenice jsou plechové, tak dávejte pozor, když se o ně opřete kolem poledne. Mám pocit, že všichni češi jsme ubytování vedle sebe, výhled je do kopce - na západ. Bazén je čistý, u bazénu je sprcha. Na pláž je to pět minut, ale na náš vkus je plná lidí, jezdili jsme na jiné pláže.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 89%
Další hosté 19
  • BEDY
  • Dana K.
  • Hannule
  • Ivana1
  • Janakol
  • Kalynka
  • Kopecek
  • Lavetka
  • Magdina
  • Marigaux
  • Mariteri
  • RR
  • Zeppelin
  • evča1
  • kovirbk
  • lenkahej
  • pompovi
  • slon11
  • vondrakova
Napsat recenzi

Romantica

Kythira » Agia Pelagia Penzion
Marigaux
Kateřina / žena / 3 213xNa RN od 02.06.12 · 11 letNaposledy 03.02.24/21:29 · 3 týdnyZobrazit profil
Kalymnos » Myrties » 06.07.24 za 131 dní
Chios » Karfas » 06.08.24 za 162 dní
WiFiMelissa Travel20.08.18/22:00
Hotel - penzion Romantica je na praktickém místě. Všude blízko a klidná lokalita. Což Pelagia je obecně. Okolí není až tak upravené, co se týče studií, kde jsme byli ubytovaní. Hotel jako takový je krásný. Rozlehlý ...budova s recepcí je hned u studií a pak s bazénem o kus dál. Tam jsme se byli jen podívat. Vypadalo to tam velmi sympaticky. Studia jsou takového dejme tomu skromnějšího rázu. Což je patrné podle fotek i nižší ceny než je ubytování přímo v Romantice. Mě toto soukromí vyhovovalo. Rozdělení pokojů. Kvůli jedné "story" máme slušný přehled jak který pokoj vypadá v patře. Podle mě (tam jsme osobně nebyli) je nejlepší pokoj č. 15 - má dva balkóny a bude určitě více prostorný. 2 balkóny jsou velkou výhodou, protože ráno a dopoledne praží sluníčko na balkonech s přímým výhledem k moři (snesl by se slunečník) a na bočním zase odpoledne. Pokoj č. 14 je s přímým výhledem na moře. Je středně prostorný (nic extra ale), ale je tam šíleně malá manželská postel. Opravdu fakt malinká. Koupelna hezká, podle mě prošla nedávno nějakou rekonstrukcí. Tady je koupelna bez okna. Kuchyňka vybavena opravdu nejnutnější. Chyběl mi větší hrníček. Jsou tam jen takové malinké. Jinak dalo se. Běžný řecký standard. Lednice novější, přibylo nové prkýnko. Jeden hrnec, příbory apod. Koupelna měla asi nejprostornější sprchový kout, co jsem zatím v Řecku potkala. Což bylo velmi pohodlné a příjemné....závěs se nelepil na člověka, takže opravdu prostorný :-D. V pokoji č. 14 mi chyběl trošku odkládací prostor v pokoji. Pokoj č. 16 (zde jsme pobývali nejvíce) má boční výhled na moře. Obecně balkóny jsou malé. Pokoj je ovšem malinkatý, opravdu pidi. Zase bylo trochu více, kde si odložit věci (paradoxně). Kuchyňský kout byl vybaven stejně jako na 14. Lednice na mě působila nově. Koupelna taky hezká - novější. Stejná jako na č. 14, ale s okýnkem. Co mi chybělo v této koupelně byl nějaký odkládací prostor na kosmetiku a běžné potřeby.....fakt tam nebylo nic, jen věšák na ručník. Nějaká polička by se snesla. Pokoj byl sice opravdu pidi, ale zase měl mnohem lepší postele. Oddělené, takové jaké v Řecku vždy vídám...dřevěné s pohodlnou matrací. Proto jsem měli základnu na pokoji č. 16. Taky mi přišlo, že v tomto pokoji nebylo takové dusno (lepší strana podle mě). Klimatizace fungovaly bez problémů. Wifi použitelná jen na recepci. Signál na pokojích je, ale prostě to nejede. Ručníky, povlečení a úklid standardně. Všude bylo čisto, příjemně. Uklízečky byly moc milé....jen k nám chodily asi až nakonec a běžně jsme je potkávaly cca 17.30, což nám trochu vadilo, protože zrovna tohle byl čas, kdy jsme se na pokoji objevovali z pláže. Čisté ručníky asi 3x za pobyt (nevím přesně). Jednou vyměněno ložní prádlo. Úklid denně (kromě neděle). Vím, že tohle je dané a není to jednoduché umístit klimatizaci tzv. "kde je libo", ale přímo nad postelí a nad hlavou....není to šťastné. Obecně studia hodnotím velmi kladně. Příjemné, skromnější a klidné. Kdyby bylo upraveno bezprostřední okolí, určitě by to byl ještě pozitivní bodík navíc. Služby delegátky a CK - vše v pořádku. Delegátka Adéla moc milá a vstřícná.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 77%
Další hosté 19
  • BEDY
  • Dana K.
  • Hannule
  • Ivana1
  • Janakol
  • Kalynka
  • Kopecek
  • Lavetka
  • MaDaM
  • Magdina
  • Mariteri
  • RR
  • Zeppelin
  • evča1
  • kovirbk
  • lenkahej
  • pompovi
  • slon11
  • vondrakova
Napsat recenzi

Romantica

Kythira » Agia Pelagia Apartmány/Studia
Lavetka
Alena / 1 161xNa RN od 05.06.07 · 16 letNaposledy 25.11.23/19:01 · 3 měsíceZobrazit profil
Amorgos » Levrossos » 16.06.24 za 111 dní
WiFiMelissa Travel02.07.18/08:43
Byli jsme ubytovaní v apartmánu v přízemí, směrem na ulici. Apartmány jsou krásně velké, ale nejsou určeny pro čtyři dospělé osoby. Lůžka v kuchyni jsou gauč a úzké rozkládací křeslo. Na požádání nám bylo okamžitě vyměněno za rozkládací postel, takže spokojenost. Klimatizace zdarma. Wifi je k dispozici, u bazénu je signál silný, ale v apartmánu je velmi slabý . Kromě neděle probíhá úklid a výměna ručníků denně, výměna povlečení 1x týdně, k dispozici jsou malá balení šampónků a sprchového gelu, které byly průběžně doplňovány. Vybavení kuchyňky je dostačující - nádobí a příbory pro čtyři osoby, velká lžíce a obracečka, velký nůž na chleba, 4 skleničky, malé a větší hrnečky na kávu, džezva, lis na citrony, hrnce, pánev. Varná konvice, toastovač, struhadlo, fén. Není žádná větší miska. V červnu velké množství komárů, jeden protikomárovač byl k dispozici, ale nestačil, používali jsme nakonec tři. Snídaně formou bufetu jsou naprosto úžasné, velký výběr sladkého i slaného, nejsou každý den stejné. Na pláž je to procházkou 5 minut, pláž písečná, v okolí taverny, obchody.
Celkový dojem : Krásné ubytování, vstřícný personál, blízkost moře.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • Strava
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 100%
Další hosté 19
  • BEDY
  • Dana K.
  • Hannule
  • Ivana1
  • Janakol
  • Kalynka
  • Kopecek
  • MaDaM
  • Magdina
  • Marigaux
  • Mariteri
  • RR
  • Zeppelin
  • evča1
  • kovirbk
  • lenkahej
  • pompovi
  • slon11
  • vondrakova
Napsat recenzi
Kythira Srážky Teplota Vítr
Dnes 15:00Jasno0 mm14°8 m/s
Dnes 18:00Polojasno0 mm13°8 m/s
Zítra 00:00Skoro jasno0 mm12°5 m/s
Zítra 06:00Zataženo0 mm12°7 m/s
Zítra 12:00Zataženo0.1 mm15°8 m/s
Zítra 18:00Zataženo0 mm12°6 m/s

Norwegian Meteorological Institute and NRK YR.no

Kompletní předpověď
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !