Ubytování

Corali (Korali)

Melissa Travel

Corali (Korali)

Kréta » Jihovýchod » Makrigialos Apartmány/Studia
Ivana1
Ivana / 1 004xNa RN od 07.10.04 · 19 letNaposledy 01.01.24/17:16 · 3 měsíceZobrazit profil
WiFiBrenna17.10.23/22:49
Studia Corali (někde uváděno jako Korali) jsou starší, jednoduchá studia s naprosto ideální polohou v příjemné a milé vesničce Makrigialos. Jsou vhodná pro nenáročné klienty. Jedná se o velmi skromné ubytování s drobnými klasickými řeckými chybičkami, které ovšem vůbec nevadí a pokud má člověk Řecko rád, tak tyto bolístky starších řeckých studií zná a počítá s nimi. Vše vyváží perfektní poloha studií, blízkost pláže a skvělého koupání a celkově moc příjemná lokalita, ve které se studia nacházejí. Navíc cena ubytování je velice příznivá, odpovídající charakteru ubytování. Komplex studií tvoří převážně jednopatrové budovy, kdy jsou vždy studia v přízemí a v prvním patře, postupně za sebou od silnice dále do dvora. Tato studia - zejména v bloku blíže silnici - vypadají velice maličká s minibalkonky či miniteraskou, pravděpodobně v nich ani není možnost přistýlky a jsou jen pro dvě osoby (resp. nedovedu si představit, jak by se tam třetí lůžko a celkově třetí osoba vešla...), studia ve druhém bloku vypadají nepatrně větší, ale také hodně malá. V studiích hned u silnice může být slyšet hluk aut, ale na to, že to byla hlavní silnice procházející letoviskem, tak tam byl provoz velmi malý, takže si myslím, že ani tam zvuky aut či motorek tolik neruší. Směrem dále od silnice už je v ostatních studiích naprostý klid. Odděleně od hlavního komplexu je úplně vzadu v hloubi zahrady či dvora malá přízemní budova (říkali jsme jí kůlnička) se dvěma studii, které jsou naopak velice prostorná, to naše č. 9 bylo se 4 plnohodnotnými lůžky a předpokládám, že vedlejší studio č. 10 bylo stejné. Takže kdo jede do Corali v počtu větším než 2, lze předpokládat, že bude ubytován právě zde. Tato přízemní studia jsou sice relativně velká, mají i prostornou terasu, je tam krásný klid, bohužel ale výhled z okna je v případě studia č. 9 do zdi a do křoví a tím pádem je uvnitř dost málo světla. Vedlejší studio je na tom s výhledem o něco málo lépe. Jinak vybavení studia je skromné, již staršího data, nádobí pro dvě osoby a celkově málo, ale to nevadilo, stejně nevaříme. Varná konvice fungovala, lednice taky a to úplně stačilo; TV jsme nezkoušeli. Klimatizace po zásahu mého manžela také chladila uspokojivě (pracuje v oboru a na každé dovolené hned po příjezdu zjišťuje stav klimatizace a pokud nechladí, což je velmi časté nebo chladí málo, tak se vydrápe vzhůru k ní a vlastními silami ihned vykoná základní servis a tím zjedná nápravu...obvykle stačí jen vyčistit zanešené filtry, neb to vypadá, že servis klimatizací majitelé řeckých ubytování asi vůbec neprovádějí ani před sezónou ani po sezóně...možná jen na žádost klientů, když už si stěžují, že klima nefunguje nebo chladí málo atd. ...naštěstí vždy jsme si zatím s tamními klimoškami poradili sami). Úsměvná byla v našem studiu koupelna, kterou náš teenager nazval "nejvíc funny koupelna, jakou jsme kdy v Řecku měli" . Byla sice dost prostorná, to ano, ovšem o to více vody bylo na podlaze. Kolem sprchy nebyl žádný kout, závěs ani jakákoliv sprchová vanička, takže při sprchování byla voda ihned po celé podlaze. Navíc odtok u sprchy byl nefunkční a překryt jakousi dlaždicí, evidentně tedy v průběhu času se již ucpal natolik, že by ho neprorazila ani nálož dynamitu, takže byl poblíž toalety vybudován odpadní otvor druhý, ovšem ani ten nebyl v nejlepší kondici. Trochu odtékal, to ano, ovšem i tak po chvíli sprchování bylo v koupelně vody kompletně všude po kotníky a voda nezadržitelně mířila ke škvíře pode dveřmi do pokoje. Tam byla z druhé strany jakási rohožka, která když se začínala nasakovat vodou, tak to byl neklamný signál, že obyvatelé mají urychleně zanechat sprchování a nejlépe opustit koupelnu. Takže pokud se chtěli postupně osprchovat tři lidé, tak bylo vždy "veselo". Manžel vymyslel vychytávku a bral si do sprchy koště, kterým při nebo hned po sprchování naháněl vodu směrem k rádoby funkčnímu odtoku a pryč ode dveří do pokoje. Ovšem ani to nemělo valný efekt. Jinak nábytek ve studiu celkově už také hodně pamatoval, nicméně postele byly pohodlné a spalo se na nich dobře. Úklid, výměna ručníků či povlečení neprobíhala vůbec, s čímž jsme počítali a vpodstatě nám to nevadilo, popelnice byly hned na hlavní silnici u studií, takže vynést koše s odpadky a od toalety nebyl pro nás problém. Na terase jsme měli koště, lopatku, kyblík a mám pocit, že i mop tam byl, takže kdo si chtěl uklidit, měl možnost. Na těch maličkých teráskách ostatních studií jsem ovšem tutu výbavu neviděla.

Poloha studií Corali je opravdu skvělá a bohatě vynahradí všechny výše zmíněné drobné nedostatky. Studia jsou na perfektním místě, všude je blízko - nedaleko několik supermarketů, úžasná cukrárna/pekárna, zelenina, masna, spousta drobných obchůdků, bankomat, vynikající taverny poblíž, fast food, gyrosárna, do centra a do přístavu pár minut chůze a hlavně jsou 50 m od moře, navíc po rovině, což oceňuji úplně ze všeho nejvíc; žádný brutální kopec, který mi dokáže kompletně znechutit i to nejluxusnější ubytování i kdyby z něj potom byl výhled sebekrásnější. Okolí studií Corali je také fajn, pohodové, řecké, čisté, bez nějakého nepořádku.

Koupání a pláž poblíž studií Corali a celkově v Makrigialosu je nádherné, absolutně nemělo chybu. Na pláži u studií Corali lidí minimum, směrem do centra a na opačnou stranu na druhém konci Makrigialosu lidí o něco více, ale i tak to šlo, dno převážně písčité, pláž místy kamínky, místy písek, nepříliš široká, ale milá a každý si tam to své nejlepší místečko vždy najde. Voda krásně teplá, čistá, za našeho pobytu zcela bez vln, žádný vítr a úžasně pozvolný vstup do vody a hodně daleko mělko - ideální pro děti a pro ty, kteří nenávidí hloubku a prudký vstup do moře. Na pláži spousta přírodního stínu pod tamaryšky, lehátek celkem dostatek.

Celkově se nám v Makrigialosu moc líbilo, byla to jedna z nejlepších dovolených, určitě se do oblasti JV Kréty či přímo do Makrigialosu někdy vrátíme. Studia Corali hodnotíme také kladně, byli jsme tam spokojeni a nenáročným cestovatelům, kteří využívají ubytko vpodstatě jen k přespání a víc než luxus ubytování ocení jeho polohu, okolní lokalitu či přírodní krásy dané oblasti, tato studia určitě můžeme doporučit.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 88%
Další hosté 4
  • Hela.Š
  • Jasmína
  • tony2
  • zuza.hrad
Napsat recenzi

Corali (Korali)

Kréta » Jihovýchod » Makrigialos Apartmány/Studia
tony2
Marcela / 17 701xNa RN od 03.10.07 · 16 letNaposledy Dnes 08:13 · 6 hod.Zobrazit profil
Kos » Kefalos - Kamari » 18.06.24 za 55 dní
WiFiTravel 200230.06.23/10:31
Studia Korali jsme si vybrali pro jejich blízkost pěkné části pláže-manžel s hendikepem, a nízkou cenu na 14 dní pobytu, věděli jsme, že se jedná o skromné vybavení, což se i potvrdilo. Žádali jsme přízemí a byli v něm i ubytováni. Velikost pokoje č.12 v druhé části areálu nám vyhovovala, menší kuchyňská s dvouvařičem v místnosti, obyčejné dřevěné postele, v jedné, bohužel, proležená matrace, chyběl 1 noční stolek, druhý s poškozeným šuplíčkem, běžná skříň s ramínky a komoda s policemi. Naproti postelím zrcadlo s poličkou a zásuvkou. Stůl a 2 židle. Televize, klimatizace, wifi. Koupelna běžná, sprcha bez závěsu s vaničkou. Chyběly nám jakékoliv věšáčky, vybavení kuchyně zcela nedostatečné, pouze - příbory pro 2 osoby, dezertní talíře či dětský talířek, hrnky na kávu, 4 skleničky, cedník a naběračka-nic jiného, velký hrnec a 2 rendlíky, překvapením k tomuto stavu byla varná konvice a dobře fungující vařič. Vaříme si v Řecku minimálně, ale i tak bylo vybavení velmi chudé. Na malé terásce vedoucí na dvoreček s citroníkem stolek a dvě plastová křesílka, šňůra s kolíky na prádlo. Na terase bylo soukromí a stín, což jsme kvitovali s velkým uspokojením, většinu pobytu bylo 30-35°C. Co bylo nejhorší zcela nedostatečný úklid.
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • Personál
  • Dojem
  • Spokojenost 67%
Další hosté 4
  • Hela.Š
  • Ivana1
  • Jasmína
  • zuza.hrad
Napsat recenzi

Corali (Korali)

Kréta » Jihovýchod » Makrigialos Apartmány/Studia
Hela.Š
Helena Šebestová / žena / 930xNa RN od 07.10.04 · 19 letNaposledy 14.11.23/18:00 · 5 měsícůZobrazit profil
Limnos » Myrina » 12.06.24 za 49 dní
WiFiTravel 200214.09.20/15:40
Dostali jsme přízemní studio č.10 v zadní části, takže absolutní klid a soukromí. Jednalo se o 4 lůžkový pokoj, takže prostoru dostatek. Jako bonus byl přítulný kocourek, co k nám každé ráno a večer chodil na stravu;-)
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 84%
Další hosté 4
  • Ivana1
  • Jasmína
  • tony2
  • zuza.hrad
Napsat recenzi

Corali (Korali)

Kréta » Jihovýchodní Kréta » Makrigialos Apartmány/Studia
Jasmína
Eva / žena / 1 561xNa RN od 07.10.04 · 19 letNaposledy 28.05.21/11:32 · 2 rokyZobrazit profil
WiFiTravel 200228.08.13/16:12
Typický řecký pokoj vybaven novým nábytkem, linkou s dvouvařičem, základním nádobím, ledničkou, sítí proti hmyzu, TV (kterou jsme ani nepustili), WI-FI zdarma, balkon s posezením.
Úklid se neprováděl, za 12 dnů pouze 1x v polovině pobytu s výměnou povlečení a ručníků. Nedoplňuje se toaletní papír. Jinak pokud něco chybělo, majitel do 2. dne dodal.
Studia leží uprostřed střediska, pláž je pouze přes silnici. Jemný písek, pozvolný vstup do moře a hlavně průzračná a až neskutečně čistá voda po celou dobu pobytu.
V okolí spousta marketů, obchůdků a taveren.
Ideální pro strávení klidné dovolené, kde vám nic nechybí, nikdo vás neruší a vše je v dosahu.
Makrigialos od 27.07.13 do 07.08.13
  • Pokoj
  • Poloha
  • Okolí
  • Pláž
  • StravaBez stravy
  • PersonálBez personálu
  • Dojem
  • Spokojenost 96%
Další hosté 4
  • Hela.Š
  • Ivana1
  • tony2
  • zuza.hrad
Napsat recenzi
Kréta Srážky Teplota Vítr
Dnes 12:00Polojasno0 mm26°9 m/s
Dnes 14:00Polojasno0 mm24°9 m/s
Dnes 18:00Polojasno0 mm18°4 m/s
Zítra 00:00Zataženo0 mm16°2 m/s
Zítra 06:00Polojasno0 mm20°3 m/s
Zítra 12:00Skoro jasno0.4 mm23°7 m/s
Zítra 18:00Jasno0 mm17°8 m/s

Norwegian Meteorological Institute and NRK YR.no

Kompletní předpověď
© na veškerý obsah se vztahuje autorský zákon, proto není možné cokoliv z těchto stránek kopírovat a používat k jiným komerčním účelům !